Παντρικαλινή σύσκεψη για τις Καταστροφές στο Δημαρχείο Καλαμπάκας – Πάνω από 3 εκατομμύρια οι ζημιές , κατά τον Χρήστο Μιχαλάκη

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
11 Σεπτεμβρίου 2016, 21:53

Η καταγραφή των ζημιών και η αποκατάσταση των πληγέντων ξεκινάει άμεσα , υποσχέθηκαν οι παρευρισκόμενοι στην προγραμματιζόμενη  διευρυμένη σύσκεψη συντονισμού στο Δημαρχείο Καλαμπάκας, με την παρουσία των τριών Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού , των τριών  Δημάρχων του Νομού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Οι κκ. Σάκης Παπαδόπουλος , Παναγιώτα Δριτσέλη , Χρήστος Σιμορέλης , Χρήστος Μιχαλάκης , Δημήτρης Παπαστεργίου , Χρήστος Σινάνης , Κώστας Μαράβας , Κώστας Ράντος , Σοφία Δρούγκα , Μαρία Κουκοράβα , Μαρία Φροσυνάκη , Δημήτρης Ζαμπούρας , Κώστας  Τόλης  , Δημήτρης Τσιόφας , Πέρυ Χαρτοπούλου  και Πρόεδροι των πληγέντων περιοχών συζήτησαν για την επόμενη ημέρα μετά την καταστροφή.

Τον λόγο αρχικά πήρε ο Δήμαρχος Καλαμπάκας όπου ανέφερε ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και χρειάζονται χρήματα για να μπορέσει η περιοχή να ξαναβρεί τον ρυθμό της. Εξέφρασε την ανακούφιση στο ότι δεν υπήρχαν θύματα από την σφοδρότητα της κακοκαιρίας.

Ο κος Μιχαλάκης ανέφερε πως και οι τέσσερις Δήμοι έχουν στείλει επιστολές στην Περιφέρεια για να κηρυχτούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και αύριο τα έγγραφα αποστέλλονται στην Αθήνα.

Η Περιφέρεια ενημέρωσε τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές και πρέπει το συντομότερο να σταλούν από τους Κτηνοτρόφους οι αιτήσεις γιατί όσο περνούν οι ημέρες θα υπάρξει και κίνδυνος μόλυνσης.

Προσπαθήσαμε είπε , πάνω από τις δυνάμεις μας και έχουμε αναθέσει διάφορες αποκαταστάσεις , σε ιδιώτες με μηχανήματα οι οποίοι θα πρέπει να πληρωθούν. Ειδάλλως σε επόμενη Θεομηνία δεν θα μας βοηθήσει κανείς. Οι παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν τις επόμενες ημέρες αλλιώς δεν βγάζουμε Χειμώνα. Δεν είμαστε Νομός με Εθνικούς δρόμους που την ευθύνη έχει η κεντρική διοίκηση , αλλά Νομός με επαρχιακούς δρόμους και ορεινότητα   65% και πρέπει να δοθεί λύση.

Έκλεισε λέγοντας πως το κόστος των καταστροφών ξεπερνάει τα 3 εκατομμύρια ευρώ , στην καλύτερη περίπτωση.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κος Παπαστεργίου εστίασε στο τι πρέπει να γίνει την επόμενη ημέρα με τις καταστροφές αλλά και την οικονομική βοήθεια των πληγέντων κατοίκων , επαγγελματιών  κ.λ.π.

Ανέφερε ότι πρέπει να πέσουν χρήματα για να καθαριστούν τα ρέματα και να  γίνουν έργα στον Πηνειό ποταμό αλλιώς θα κινδυνεύσουν στο μέλλον και πόλεις ( Τρίκαλα ) .

Ο Δήμαρχος Πύλης κος Μαράβας πρότεινε οι Δήμοι αύριο Δευτέρα να συντάξουν πρόχειρες προμελέτες και να μεταβούν στο Υπουργείο Εσωτερικών για χρηματοδότηση.

Ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας κος Τσιόφας , βοήθησε την κουβέντα αφού εξήγησε τα περί της διαδικασίας που πρέπει να ακολουθήσουν οι Δήμοι. Πρέπει να πληρωθούν άμεσα τα μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την αποκατάσταση των ζημιών είπε ,και να δοθεί οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες( 600 ευρώ ).

Ο Βουλευτής κος Παπαδόπουλος εστίασε στην πρόβλεψη και την προστασία που πρέπει να υπάρξει για να αποτρέπονται τέτοιες καταστροφές.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και η τοποθέτηση της Βουλευτού του Νομού κα Δριτσέλη Παναγιώτας.

Ο κος Σομορέλης Χρήστος δήλωσε παρών σε οποιαδήποτε βοήθεια και παρέμβαση , μπορεί να προσφέρει.

Τελικά αποφασίστηκε οι Βουλευτές να προσπαθήσουν άμεσα ( Τρίτη ή Τετάρτη ) να κλείσουν ραντεβού με τους αρμόδιους Υπουργούς για ν υπάρξει συνάντηση για αίτημα οικονομικής βοήθειας.

plimires-sep-2016-siskepsi-10 plimires-sep-2016-siskepsi-9 plimires-sep-2016-siskepsi-8 plimires-sep-2016-siskepsi-7 plimires-sep-2016-siskepsi-6 plimires-sep-2016-siskepsi-5 plimires-sep-2016-siskepsi-4 plimires-sep-2016-siskepsi-3 plimires-sep-2016-siskepsi-2

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .