Πάνω από 2 εκατομμύρια οι οφειλές Καλαμπακιωτών στην ΔΕΗ – Το τοπικό Κατάστημα άρχισε τις αποσυνδέσεις

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
3 Αυγούστου 2015, 13:41

Στο «κόκκινο» έχει επανέλθει η ρευστότητα της ΔΕΗ συμπαρασύροντας συνολικά την αγορά ηλεκτρισμού καθώς οι ανεξόφλητες οφειλές από απλήρωτους λογαριασμούς ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής τα capital controls τίναξαν κυριολεκτικά στον αέρα την πρώτη προσπάθεια της ΔΕΗ να ανακόψει τον υψηλό ρυθμό αύξησης των ανεξόφλητων οφειλών που απειλούν να στεγνώσουν τη ρευστότητά της. Οι οφειλές αυξήθηκαν κατά 200 εκατ. ευρώ αγγίζοντας τα 2 δις. Όπως τονίζει στο ρεπορτάζ της η ΚτΚ, το ηλεκτρονικό σύστημα SAP εντοπίζει καταναλωτές που είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, αλλά εκμεταλλεύονται τη συγκυρία και δεν πληρώνουν. Σε αυτό το δυσχερές πλαίσιο, η ΔΕΗ φέρεται να σχεδιάζει τη νέα τιμολογιακή πολιτική της, που θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο και η οποία μεταξύ άλλων θα επιβραβεύει τους καλοπληρωτές.

Πάνω από 2 εκατομμύρια στην ΔΕΗ Καλαμπάκας

Αποκαλυπτικά  είναι τα στοιχεία που δημοσιοποίησε  σήμερα  δια του Ράδιο Σταγών ο Προϊστάμενος του υποκαταστήματος ΔΕΗ Καλαμπάκας κος Γιώργος Δήμου.

Ο κος Δήμου ανέφερε ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Καλαμπακιωτών ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό που είναι αρκετά μεγάλο αν αναλογιστεί κανείς  από τον πληθυσμό του Δήμου.

Το μεγαλύτερο ποσό το οφείλουν επαγγελματίες όπου κάποιοι ξεπερνούν τις 30 χιλιάδες και κάποιοι και τις 100 , ενώ πιο καλοπληρωτές είναι οι κάτοικοι των χωριών που θεωρούν ντροπή να οφείλουν.

Ο κος Δήμου ανέφερε ότι η περίοδος χάριτος τελείωσε και άρχισε η διακοπή ρεύματος σε όσους δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

Προτρέπει δε σε όσους μπορούν να πάνε και να διακανονίσουν τις οφειλές τους αλλιώς θα μείνουν προ εκπλήξεως αν συνεχίσουν να αδιαφορούν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .