Πάνω από 1,5 εκατομμύριο οι οφειλές των Δημοτών προς την ΔΕΥΑ Καλαμπάκας

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
17 Δεκεμβρίου 2014, 12:10

Γάγγραινα αποτελεί πλέον για τον δήμο Καλαμπάκας και τις Επιχειρήσεις του, το ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δημοτών.

Το μεγαλύτερο ποσό αφορά χρήματα που οφείλονται στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου που το ποσό ξεπέρασε το ενάμισι εκατομμύριο  ευρώ.

Ήταν και το σοβαρότερο θέμα που απασχόλησε την συνεδρίαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης με αφορμή και τον πρόσφατο Νόμο περί ρυθμίσεως ληξιπρόθεσμων οφειλών που ψηφίστηκε από την Βουλή και ισχύει.

Μιλώντας στην στήλη μας ο Αντιπρόεδρος την ΔΕΥΑΚ κος Δήμου ανέφερε ότι πάρθηκε απόφαση να ρυθμιστούν τα χρήματα που χρωστάνε οι Δημότες με στόχο και οι ίδιοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις αλλά και η Επιχείρηση να ανασάνει οικονομικά.

Ανέφερε ότι αν και η ημερομηνία της ρύθμισης έχει λήξει , ο ΔΕΥΑΚ συνεχίζει να εξυπηρετεί όσους θέλουν να ενταχθούν. Θα πρέπει όμως οι Δημότες να ξέρουν ότι υπάρχουν και κανόνες στην ρύθμιση που θα πρέπει να τηρούνται. Οι κανόνες αυτοί αφορούν στο ότι οι Δημότες θα πρέπει να πληρώνουν κανονικά τις δόσεις την  ρύθμισης αλλά και να εξοφλούν εμπρόθεσμα τους τρέχοντες λογαριασμούς τους.

Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμπάκας ανέφερε ότι μέχρι τώρα έχουν ενταχθεί στην ρύθμιση περίπου 200 Καλαμπακιώτες από τους 1000 και πάνω που οφείλουν. Μια ιδιαιτερότητα που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι ότι η πλειοψηφία των οφειλετών βρίσκεται στην πόλη της Καλαμπάκας και όχι στα χωριά.

Η Διοίκηση της Επιχείρησης αποφάσισε ότι όσοι Δημότες δεν πληρώσουν τα οφειλόμενα ή δεν μπουν στην ρύθμιση , θα υποστούν συνέπειες όπως η διακοπή της υδροδότησης ( σε πρώτη φάση ) και η βεβαίωση των χρημάτων στην Εφορεία.

Τέλος στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής είναι να μεταφερθούν τα γραφεία της ΔΕΥΑΚ σε άλλο χώρου που θα νοικιαστεί να φιλοξενήσει την Υπηρεσία.

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .