Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Οσίων Μετεωριτών Πατέρων Καλαμπάκας

18 Μαΐου, 2016 19:00 Επιμέλεια: /

osioi pateres eorti 2015 (55)

Κάθε χρόνο, την Τρίτη Κυριακή μετά το Πάσχα -Κυριακή του Παραλύτου -εορτάζεται η Σύναξις των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων, των μοναχών δηλαδή που αγίασαν στα μοναστήρια, τις σκήτες, τα ασκηταριά και στην ευρύτερη περιοχή των Μετεώρων.

Έτσι και φέτος, την Κυριακή 22 Μάιου (Κυριακή του Παραλύτου) ο ενοριακός ναός των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων Καλαμπάκας, πανηγυρίζει τη μνήμη τους.

❖ Την παραμονή, Σάββατο 21 Μάιου, στις 6:30 μ.μ., θα γίνει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και θείο Κήρυγμα . Θα ακολουθήσει λιτανεία.

❖ Την Κυριακή 2 Μαΐου , ημέρα της εορτής, ο Όρθρος θα αρχίσει στις 7:30 π.μ. και η Αρχιερατική Θ. Λειτουργία περίπου στις 9:15 π.μ. Και τις δύο ημέρες θα χοροστατήσει και θα λειτουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.Σεραφείμ.

Ας τιμήσουμε όλοι τους αγίους της περιοχής μας.

ΕΚ TOY I. ΝΑΟΥ ΟΣΙΩΝ ΜΕΤΕΩΡΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Πρόγραμμα 

❖ Πέμπτη 19 Μαΐου

• ΑΓΡΥΠΝΙΑ 9:00 μ.μ.- 12:30 π.μ

Κατά τη διάρκεια της θα τεθούν προς προσκύνηση άγια λείψανα των κτητόρων Μετεωρίτικων μονών καθώς και άλλων αγίων.

❖ Σάββατο 21 Μαΐου

• αρχιερατικός πανηγυρικος εσπερινός  6:30 μ.μ. με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα.

• ΛΙΤΑΝΕΙΑ 7:45 μ.μ.

της ιεράς εικόνος και των αγίων λειψάνων των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων. Διαδρομή: Ναός, ξενοδοχείο ΔΙΒΑΝΗ, Τρικάλων, πλατεία Δημουλά, Ναός.

❖Κυριακή 22 Μαΐου

• ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΟΡΘΡΟΣ 7:30π.μ.

ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 9:00 π.μ. Και τις δύο ημέρες θα χοροστατήσει και θα λειτουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων

κ.Σεραφείμ.

• ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ 7:00 μ,μ.

προς τους Οσίους Μετεωρίτες Πατέρες.

Ας τιμήσουμε όλοι τους αγίους της περιοχής μας.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.