Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ναό των Αγίων Πάντων Καλαμπάκας – Οι Καλαμπακιώτες τίμησαν τους Αγίους στο Ιστορικό παρεκκλήσι

7 Ιουνίου, 2015 16:58 Επιμέλεια: /

DSCF0077_DCE

Στην ανατολική γωνιά του αύλειου  χώρου του Ιστορικού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου υπάρχει ένα από τα αξιολογότερα  μεταβυζαντινά μνημεία της πόλεως Καλαμπάκας .

Πρόκειται για τον Ναό των Αγίων Πάντων ο οποίος αν και δείχνει ένα απλό πετρόκτιστο κτίσμα εντούτοις αποτελεί ένα από τα λαμπρότερα δείγματα της Βυζαντινής τέχνης .

Ο ναός είναι μονόχωρη βασιλική και σύμφωνα με επιγραφή χτίστηκε το έτος 1761 και ιστορήθηκε  το 1766

Τρία είναι τα κυριότερα στοιχεία που ξεχωρίζουν  και μπορεί να θαυμάσει ο προσκυνητής σ΄ αυτόν τον ναό : Το πρώτο είναι ο γυναικωνίτης  , το δεύτερο ο αγιογραφικός διάκοσμος και το τρίτο το περίτεχνα σκαλιστό τέμπλο , όσο έχει διασωθεί βέβαια .

Σήμερα το πρωί τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Ιερέα π. Ελευθέριο , παρουσία πλήθος Καλαμπακιωτών  κυρίως από την παλιά πόλη κατοικούντων  .

Μέσα στην   αγιότητα του τοπίου  όπου από τη  μία  δεσπόζει ο ιστορικός ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου και από την άλλη οι θεόρατοι  βράχοι  της Αϊάς  και του Άλτσου που σε κάνουν να νιώθεις μικρός και ασήμαντος στο χώρο αλλά και να θαυμάζεις την Θεία Πλαστουργία , όσοι παραβρέθηκαν  σίγουρα ήρθαν πιο κοντά   στο μεγαλείο της Ορθόδοξης πίστης κααι λατρείας .

Αναμφίβολα στον μικρό και απέριττο τούτο ναό όλα έχουν μια άλλη διάσταση μέσα στην σημερινή τρικυμιώδη εποχή που διάγουμε ως κοινωνία και ως χώρα . Μια διάσταση που σε ανεβάζει και σε γεμίζει ελπίδα για το αύριο του κόσμου τούτου .

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.