Πανεργατική Απεργία 30 Μάη – 10πμ Κεντρική Πλατεία Τρικάλων

admin
admin
26 Μαΐου 2018, 18:34

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες – Ενάντια σε μνημόνια και αντιλαϊκά σχέδια !

Απευθύνουμε  κάλεσμα στους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο και χώρο να δώσουν αγωνιστική απάντηση στα αντιλαϊκά μέτρα που δεν έχουν τέλος, τόσο στην καπιταλιστική κρίση όσο και στην ανάπτυξη, με κοινό παρονομαστή τη στήριξη της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Το «συμπληρωματικό μνημόνιο» που συμφωνήθηκε στο τελευταίο Γιούρογκρουπ και η «αναπτυξιακή στρατηγική» της κυβέρνησης διαψεύδουν και επίσημα το παραμύθι της «καθαρής εξόδου» για το λαό. Αποτελούν «γέφυρα» για συνέχιση και ένταση της επίθεσης στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα και στη «μεταμνημονιακή» εποχή.

Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και μικρομεσαίοι αγρότες δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από την ανάπτυξη που θυσιάζει τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Καθαρή έξοδος από τα μνημόνια για το λαό σημαίνει μόνο κατάργηση των μνημονιακών νόμων, αναπλήρωση οικονομικών απωλειών, ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Καλούμε τα λαϊκά στρώματα των Τρικάλων   να διαδηλώσουν,  προτάσσοντας τα αιτήματα και τις σύγχρονες ανάγκες τους, κόντρα στα αντιλαϊκά «αναπτυξιακά σχέδια» της μεγαλοεργοδοσίας και της κυβέρνησης καθώς και των συνδικαλιστών τους που επιχειρούν να τους εγκλωβίσουν πίσω από αυτά, όπως κάνουν οι ηγεσίες σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ  με τη λεγόμενη «κοινωνική συμμαχία» που έστησαν μαζί με τις ηγεσίες σε ΕΣΕΕ – ΓΣΕΒΕΕ – Επιμελητήρια.

Έστησαν μια “συμμαχία προθύμων” για να ξεγελάσουν, να ρίξουν στάχτη στα μάτια, να βγουν από την ανυποληψία και την απαξίωση. Τέτοια φιέστα στήνουν στις 30 Μάη! Είναι οι ίδιες δυνάμεις που επιχείρησαν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου για να περάσουν όλα τα μέτρα της κυβέρνησης και του τρίτου μνημονίου, οι πλειστηριασμοί, οι ιδιωτικοποιήσεις, η φοροληστεία, οι απολύσεις, ο περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας.

Καλούμε το λαό των Τρικάλων να συμμετάσχει στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν μαζικοί φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος, στις

10πμ στην Κεντρική Πλατεία των Τρικάλων .

Να ενισχύσουν την ανάπτυξη του ταξικού κινήματος και των αγώνων του, την ενίσχυση της πραγματικής Κοινωνικής Συμμαχίας, ανάμεσα στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες. Να διαδηλώσουν για τις δικές τους ανάγκες ενάντια σε μνημόνια και αντιλαϊκά σχέδια!

 

Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .