Πανελλαδικές: «Βουτιά» στις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ & ΤΕΙ

22 Ιουλίου, 2015 19:38 Επιμέλεια: /

panelladikes_DCE

Πτώση των βάσεων, ακόμη και πάνω από 2.000 μόρια, αναμένεται φέτος σε δεκάδες Τμήματα κυρίως των Τ.Ε.Ι. της περιφέρειας, αλλά και Α.Ε.Ι. σε απομακρυσμένες περιοχές. Όπως εκτιμούν οι εκπαιδευτικοί, τα παιδιά αντίθετα με προηγούμενες χρονιές, δεν έδειξαν καμία επιθυμία να εισαχθούν σε Τμήματα μακριά από τα σπίτια τους για δύο κυρίως λόγους:

Πρώτον, διότι σύμφωνα με τον νέο νόμο για τις μετεγγραφές, δεν έχουν πιθανότητα να «μεταφερθούν» κοντά στον τόπο κατοικίας τους και δεύτερον, γιατί οι γονείς τους, λόγω της κατάστασης στη Χώρα και των νέων μέτρων που θα επιβαρύνουν σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό την οικονομική τους δυνατότητα, εμφανίζονται απολύτως αδύναμοι να στηρίξουν δεύτερο σπίτι στην περιφέρεια για τις σπουδές των παιδιών τους.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», η πτώση των βάσεων θεωρείται δεδομένη και στα υψηλόβαθμα Τμήματα, λόγω των χαμηλών επιδόσεων των μαθητών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η πτώση θα ξεκινά από λίγα μόρια (200 – 400), ενώ στις μεσαίες Σχολές θα κυμανθούν από 500 – 800 μόρια.

Στα πιο χαμηλόβαθμα Τμήματα, η «κατρακύλα» των βάσεων θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς υπολογίζεται στα 2.000 μόρια, ενώ δεν αποκλείεται σε ορισμένες περιπτώσεις να φτάσουν και τις 3.000 μόρια!

epoli

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.