Παναγιώτης Γ. Μήτσιου – Να μην ξεχαστεί ο χαμός του Σάκη, για να μην χαθεί άλλο δικό μας παιδί

admin
admin
1 Ιουλίου 2016, 09:33

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη θλιβερή επέτειο του περιστατικού που στοίχισε τη ζωή στον Σάκη μας.

Ήταν 1η Ιουλίου 2013, όταν ο αδερφός μου, ως συμβασιούχος ηλεκτρολόγος του Δήμου Καλαμπάκας, ανέβηκε σε μία σκάλα για να αλλάξει μία λάμπα δημοτικού φωτισμού έξω από το πάρκο της Θεόπετρας.

Θα ήθελα και δημόσια να καταθέσω κάποιες απόψεις που με βασανίζουν από τότε που αποχαιρετίσαμε για πάντα τον Σάκη μας. Απόψεις που κατέθεσα επίσημα με αίτηση στον Δήμο Καλαμπάκας.

Ως ελάχιστος φόρος τιμής, ζητώ να καθιερωθεί η 1η Ιουλίου ως ημέρα Μνήμης για

την Καλαμπάκα με αφορμή το περιστατικό που στοίχισε τη ζωή στον αδερφό μου, για να γίνει αφορμή υπενθύμισης σε κάθε εργάτη, σε κάθε δικό μας παιδί, ότι δεν πρέπει να εργάζεται χωρίς τα ανάλογα μέτρα ασφαλείας.

Επίσης, να είναι η ημέρα αυτή ημιαργία για τον Δήμο Καλαμπάκας και τους δημοτικούς υπαλλήλους του, και να διεξάγεται μετά τις 12 μ. ένα σεμινάριο ασφαλούς εργασίας, διότι η γνώση και η πρόληψη σώζουν ζωές.

Πέραν αυτών, ζητώ να δοθεί το όνομα του αδερφού μου στο πάρκο στο οποίο εργαζόταν τις τελευταίες ώρες της ζωής του, αυτό της Θεόπετρας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΜΗΤΣΙΟΥ Καλαμπάκα, 1 Ιουλίου 2016

Η αίτησή μου προς τον Δήμο Καλαμπάκας

Παραθέτω ακολούθως την εν λόγω αίτηση που κατέθεσα στον Δήμο Καλαμπάκας: Τυγχάνω αδερφός του αποβιώσαντος την 5.7 2013, Αθανασίου Μήτσιου του Γεωργίου και της Ελένης. Ο θανών αδελφός μου είχε προσληφθεί από το Δήμο Καλαμπάκας την 10.6.2013 με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διαρκείας δύο (2) μηνών, προκειμένου να απασχοληθεί ως ηλεκτρολόγος. Την 1.7.2013, κατόπιν εντολής που έλαβε από το Τμήμα Περιβάλλοντος – Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου, μετέβη στο δημοτικό διαμέρισμα Θεόπετρας Καλαμπάκας, προκειμένου να αντικαταστήσει ελαττωματικούς λαμπτήρες του δημοτικού φωτισμού. Λόγω παράβασης των διατάξεων του ΠΔ 22/1993, 395/1994, 396/1994 και Ν.3982/2011 που ρυθμίζουν τα σχετικά με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, τη χρήση απαραίτητου εξοπλισμού και την κατάλληλη εκπαίδευση και ενημέρωση περί των κινδύνων που αντιμετωπίζει ο εργαζόμενος, ο άτυχος αδελφός μου κατά τη διάρκεια της εργασίας που ανέλαβε, έπεσε από την σκάλα στην οποία είχε ανέβει, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Ο θάνατος του οφείλεται στην αμέλεια λήψης των ενδεικνυόμενων μέτρων ενόψει της επικινδυνότητας της ανατεθείσας εργασίας, των ιδιαίτερων συνθηκών εκτελέσεως της, της έλλειψης αρμοδίου επιβλέποντος και προμήθειας επαρκούς και κατάλληλου εξοπλισμού αλλά και της μη πραγματοποίησης στοιχειώδους ενημέρωσης και εκπαίδευσης για τους πιθανούς κινδύνους από την εργασία.Ο αδελφός μου υπήρξε εξαιρετικά αγαπητός στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο της πόλης, άνθρωπος ιδιαίτερα φιλικός και προσφιλής στις κοινωνικές συναναστροφές του, διακρινόμενος νια το υψηλό ήθος και την αξιοπρέπεια του. Επειδή, ο άδικος θάνατος του Αθανασίου Μήτσιου, πέραν του πόνου και της απερίγραπτης θλίψης που επέφερε σε εμένα και στους γονείς μου, μας δημιούργησε την ανάγκη να βοηθήσουμε στην προστασία και πρόληψη κάθε παρόμοιας περίπτωσης που θα μπορούσε να έχει τέτοιο τραγικό αποτέλεσμα. Για το λόγο αυτό, ζητώ από το Δήμο σας, να δοθεί στο πάρκο Θεόπετρας, όπου απεβίωσε ο αδελφός μου το όνομα του ήτοι «πάρκο Αθανασίου Μήτσιου» και να καθιερωθεί η 1η Ιουλίου (ημέρα του συμβάντος) ως ημέρα μνήμης του αποβιώσαντος, στα πλαίσια της οποίας ο Δήμος μετά την 12η ώρα θα κάνει στάση της εργασίας για τη συμμετοχή των εργαζομένων σε σεμινάριο – εκδήλωση που να αφορά θέματα λήψης μέτρων ασφαλείας και εκπαίδευσης σε αυτά.

Καλαμπάκα, 19-5-2016 Ο αιτών

Παναγιώτης Γ. Μήτσιου».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .