Παγκόσμια Ημέρα Ψωμιού – Εκδηλώσεις στις κεντρικές πλατείες των Τρικάλων και της Καλαμπάκας

admin
admin
15 Οκτωβρίου 2015, 12:35

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΩΜΙΟΥ
Το ψωμί εδώ και 6000 χρόνια αποτελεί το βασικό καταναλωτικό και συνάμα το πολυτιμότερο αγαθό στην καθημερινή διατροφική συνήθεια του ανθρώπου. Έξι χιλιάδες χρόνια ο αρτοποιός καθημερινά με τέχνη και μεράκι παράγει και προσφέρει το ψωμί, φρέσκο και ζεστό στο φούρνο της γειτονιάς. Όλα αυτά τα χρόνια, παρόλο που πολλά άλλαξαν, το ψωμί παρέμεινε το αγνότερο και το πιο καθαρό προϊόν που υπάρχει σήμερα στον κόσμο. Ακόμα και αν άλλαξε μορφή και σχήμα ή ονομάστηκε με πολλά διαφορετικά ονόματα, ο τρόπος παρασκευής του παρέμεινε αγνός και ταυτόχρονα παραδοσιακός έτσι όπως γινόταν κάποτε.
Σήμερα η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρτοποιών, σε μια εποχή όπου όλα πλέον έχουν βιομηχανοποιηθεί και οι καθημερινές αξίες τείνουν να εκφυλιστούν, καθιερώνει την 16η Οκτώβρη, ως Παγκόσμια Ημέρα Ψωμιού από το Φούρνο της Γειτονιάς, θέλοντας έτσι να δώσει την εξέχουσα θέση στο προϊόν αυτό και ταυτόχρονα να τιμήσει τον καταναλωτή που παρέμεινε πιστός στην ποιότητα και την παράδοση, χωρίς να παρασύρεται από αυτά που απλόχερα του προσφέρουν κάποιοι στην προσπάθειά τους να καταστρέψουν ότι αγνότερο έχει μείνει σήμερα ΤΟ ΨΩΜΙ.
Δεν είναι τυχαίο πως η Παγκόσμια Ημέρα ψωμιού συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα διατροφής. Είναι κάτι το οποίο μας παραπέμπει στο ότι το ψωμί αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της διατροφής μας, την βάση της καθημερινότητάς μας.
Το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Τρικάλων για να τιμήσει την συγκεκριμένη ημέρα διοργανώνει εκδηλώσεις στις κεντρικές πλατείες των Τρικάλων και της Καλαμπάκας τοποθετώντας περίπτερα και μοιράζοντας στους καταναλωτές αρτοπαρασκευάσματα από τους αρτοποιούς της περιοχής μας.
Το παρόν δελτίο τύπου να δημοσιευτεί στο φύλλο της 16ης Οκτωβρίου 2008.
ΤΟ Δ.Σ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .