Παγκόσμια Ημέρα Ψωμιού – Εκδηλώσεις στις κεντρικές πλατείες των Τρικάλων και της Καλαμπάκας

15 Οκτωβρίου, 2015 12:35 Επιμέλεια: /

World_Bread_Day

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΩΜΙΟΥ
Το ψωμί εδώ και 6000 χρόνια αποτελεί το βασικό καταναλωτικό και συνάμα το πολυτιμότερο αγαθό στην καθημερινή διατροφική συνήθεια του ανθρώπου. Έξι χιλιάδες χρόνια ο αρτοποιός καθημερινά με τέχνη και μεράκι παράγει και προσφέρει το ψωμί, φρέσκο και ζεστό στο φούρνο της γειτονιάς. Όλα αυτά τα χρόνια, παρόλο που πολλά άλλαξαν, το ψωμί παρέμεινε το αγνότερο και το πιο καθαρό προϊόν που υπάρχει σήμερα στον κόσμο. Ακόμα και αν άλλαξε μορφή και σχήμα ή ονομάστηκε με πολλά διαφορετικά ονόματα, ο τρόπος παρασκευής του παρέμεινε αγνός και ταυτόχρονα παραδοσιακός έτσι όπως γινόταν κάποτε.
Σήμερα η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρτοποιών, σε μια εποχή όπου όλα πλέον έχουν βιομηχανοποιηθεί και οι καθημερινές αξίες τείνουν να εκφυλιστούν, καθιερώνει την 16η Οκτώβρη, ως Παγκόσμια Ημέρα Ψωμιού από το Φούρνο της Γειτονιάς, θέλοντας έτσι να δώσει την εξέχουσα θέση στο προϊόν αυτό και ταυτόχρονα να τιμήσει τον καταναλωτή που παρέμεινε πιστός στην ποιότητα και την παράδοση, χωρίς να παρασύρεται από αυτά που απλόχερα του προσφέρουν κάποιοι στην προσπάθειά τους να καταστρέψουν ότι αγνότερο έχει μείνει σήμερα ΤΟ ΨΩΜΙ.
Δεν είναι τυχαίο πως η Παγκόσμια Ημέρα ψωμιού συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα διατροφής. Είναι κάτι το οποίο μας παραπέμπει στο ότι το ψωμί αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της διατροφής μας, την βάση της καθημερινότητάς μας.
Το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Τρικάλων για να τιμήσει την συγκεκριμένη ημέρα διοργανώνει εκδηλώσεις στις κεντρικές πλατείες των Τρικάλων και της Καλαμπάκας τοποθετώντας περίπτερα και μοιράζοντας στους καταναλωτές αρτοπαρασκευάσματα από τους αρτοποιούς της περιοχής μας.
Το παρόν δελτίο τύπου να δημοσιευτεί στο φύλλο της 16ης Οκτωβρίου 2008.
ΤΟ Δ.Σ.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.