Παγκόσμια Ημέρα ηλικιωμένων η σημερινή – Εκδηλώσεις από το ΚΑΠΗ Καλαμπάκας

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
1 Οκτωβρίου 2016, 11:26

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τους ηλικιωμένους, το 2000 ζούσαν σε όλο τον πλανήτη 600 εκατομμύρια άνθρωποι ηλικίας άνω των 60 ετών. Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2025, ο αριθμός αυτός θα έχει φτάσει το 1,2 δισεκατομμύρια, ενώ το 2050 θα έχει ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια.

Στη χώρα μας, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία αναφέρει ότι ο πληθυσμός ηλικίας άνω των 60 ετών ξεπερνούσε το 2004 τα 2.547.000 άτομα, με τις γυναίκες να είναι περισσότερες από τους άνδρες.

Το μήνυμα της Αντιδημάρχου Καλαμπάκας κας Σοφίας Δρούγκα αναφέρει: << Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων είναι αφιερωμένη στην τιμή, το σεβασμό και την φροντίδα που οφείλουμε προς τους ηλικιωμένους.

Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας θέλουν  να είναι χρήσιμοι, να μπορούν να απολαμβάνουν καινούργιες χαρές, να δέχονται νέες προκλήσεις, να αποτελούν μέρος του παρόντος, του μέλλοντος αλλά και του παρελθόντος, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την μετάδοση της ιστορίας, των αξιών, του πολιτισμού και των συναισθημάτων χαράς και τρυφερότητας και προπαντός της αγάπης γιατί την νοιώθουν ριζωμένη  βαθειά μέσα τους.

Ζούμε σε μια κοινωνία που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια τείνει να υποβαθμίσει  την ωριμότητα και την ουσία με την προκατάληψη και  αυτό που λέμε Τρίτη ηλικία θεωρείται μια απαξία και όχι αξία.

΄΄  Είμαστε υποχρεωμένοι στους συμπολίτες μας που έχουν διαβεί το κατώφλι της Τρίτης Ηλικίας, να τους δώσουμε την αγάπη μας, το σεβασμό μας, την προστασία μας, την παρέα μας, την χαρά μας… ΄΄

Εμείς, οι νεότεροι τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για ό,τι έχουν κάνει για μας. Παράλληλα, τους υποσχόμαστε να προβούμε σε κάθε ενέργεια, ώστε να μπορούν να ζήσουν σ’ ένα περιβάλλον που  ενισχύει  τις δυνατότητές τους, προάγει την ανεξαρτησία τους και τους προσφέρει στήριγμα και φροντίδα, καθώς γηράσκουν.  Ο άνθρωπος δεν γερνάει όταν ασπρίζουν τα μαλλιά του, αλλά όταν μαυρίζει η καρδιά του.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας είναι σήμερα… Ας φερόμαστε καθημερινά στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, όπως θέλουμε να φέρονται και σ` εμάς, όταν θα έχουμε παραδώσει τα ηνία της κοινωνικής ευθύνης στις επόμενες γενιές.

Σας ευχαριστούμε όλους εσάς για  ό,τι καλό καθημερινά  μας κληροδοτείτε!!>>.

Στην Καλαμπάκα

Το ΚΑΠΗ Καλαμπάκας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων , πραγματοποίησε πριν λίγο  Αγιασμό , παρουσία του Δημάρχου και Αντιδημάρχων και στην συνέχεια ο Δήμος προγραμμάτισε  γεύμα στην ταβέρνα ¨Βαένι¨.

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα οι ηλικιωμένοι συζητήσουν  τα δικά τους και θα ακούσουν  από τον Δήμαρχο να τους μεταφέρει την συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής.

kapi-okt-2016-14 kapi-okt-2016-13 kapi-okt-2016-12 kapi-okt-2016-11 kapi-okt-2016-10 kapi-okt-2016-9 kapi-okt-2016-8 kapi-okt-2016-6 kapi-okt-2016-5 kapi-okt-2016-4 kapi-okt-2016-3 kapi-okt-2016-2 kapi-okt-2016-1

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .