Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας σήμερα – Με εκδήλωση τιμήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας

Νικόλαος Γκιάτας(Μούρης)
21 Μαρτίου 2016, 10:33

Η 21η Μαρτίου συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και την πρώτη ημέρα της άνοιξης. Η ημέρα αυτή ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας για να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στο δάσος που καλύπτει το 25% της επιφάνειας της Γης, να του κεντρίσει το ενδιαφέρον να μάθει περισσότερα για τις λειτουργίες του, αλλά και για την ανάγκη προστασίας του, που είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη επιβίωση. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, με τις αρνητικές εξελίξεις στα περιβαλλοντικά θέματα, όπως οι κλιματικές αλλαγές, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η ερημοποίηση της γης, οι απειλές στη βιοποικιλλότητα και η εκτεταμένη υλοτόμηση των τροπικών δασών.

Στην Ελλάδα τα δάση βρίσκονται στο έλεος των φυσικών καταστροφών των καταπατητών και της ανεξέλεγκτης εκμετάλλευσης των πόρων τους. Το 15% του δασικού πλούτου της χώρας μας καταστρέφεται κάθε χρόνο από διάφορες αιτίες. Από αυτό μόλις το 10% αναδασώνεται. Οι ελάχιστοι και μεγάλοι σε ηλικία δασοφύλακες, η ελλιπής κρατική χρηματοδότηση, ο απηρχαιωμένος εξοπλισμός και οι 2.500 αδιόριστοι ειδικοί επιστήμονες συνθέτουν το δασοπονικό πρόβλημα της χώρας μας.

Την σημερινή ημέρα τίμησαν μαθητές και δάσκαλοι στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας με την πραγματοποίηση ενημέρωσης από εκπροσώπους του δασαρχείου Καλαμπάκας.

Οι δασολόγοι κ.Πινιάρας Τηλέμαχος και κ. Καραγεώργος Χρήστος βρέθηκαν σήμερα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο όπου μίλησαν στα παιδιά για τα δάση και την αναγκαιότητα της ύπαρξής τους. Τα παιδιά άκουσαν με προσοχή τους δύο κυρίους και στο τέλος συμμετείχαν με ερωτήσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .