Πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή Εκδήλωση παρουσίασης του έργου:«Παρεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας στο κτίριο του Βλαχάβειου Γυμναστηρίου Καλαμπάκας».

admin
admin
28 Δεκεμβρίου 2015, 22:43

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κλειστό της πόλης μας η ανοιχτή Εκδήλωση παρουσίασης του έργου:«Παρεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας στο κτίριο του Βλαχάβειου Γυμναστηρίου Καλαμπάκας».

Στο κλειστό βρέθηκαν οι μελετητές του έργου οι οποίοι έδωσαν απαντήσεις σε ερωτήματα πους τους τέθηκαν. Από την μεριά των μελετητών η εικόνα που βγήκε από τις τοποθετήσεις τους είναι ότι το κλειστό της πόλης μας έχει πλέον μια καλύτερη εικόνα παρόλο που αθλητές και άνθρωποι που βρίσκονται εκεί κάθε μέρα κάνουν λόγο για πολλά προβλήματα.

Λίγα λόγια:

Η πρόσκληση 1.13 αφορά την χρηματοδότηση παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας σε υφιστάμενα δημοτικά κτίρια και υποδομές των ΟΤΑ Α’ Βαθμού, συμπεριλαμβανομένων των ανοικτών κτιριακών υποδομών (κολυμβητικών δεξαμενών, αθλητικών εγκαταστάσεων κ.λπ.). Η εν λόγω δράση εντάσσεται στον Αξονα Προτεραιότητας 1 «Προστασία Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος & Αστικές Μεταφορές- Αντιμετώπισης Κλιματικής Αλλαγής – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής._

Ειδικοί Στοχοι της προσκληςης 1.13

Εξοικονόμηση ενέργειας στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα SΜείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Μείωση εκπομπών των αερίων που προκαλούν την κλιματική αλλαγή

Ολοκληρωμενες παρεμβασεισ του δημου

Ο Δήμος Καλαμπάκας εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 13/09-02/16571/1178,ΑΔΑ ΒΛ9Ρ0-ΚΝΚ με σκοπό την μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης του Δήμου και την βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας του Βλαχάβειου γυμναστηρίου του Δήμου Καλαμπάκας.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν στο Βλαχάβειο γυμναστήριο του Δήμου Καλαμπάκας:

Α) Ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακού κελύφους:

– Αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων με νέα, χαμηλού συντελεστή θερμοπερατότητας και καλής αεροστέγανότητας.

Β) Ενεργειακή αναβάθμιση των Η/Μ εγκαταστάσεων:

– Αντικατάσταση του υφιστάμενου λέβητα πετρελαίου, κατασκευής 1985, με δύο νέους λέβητες βιομάζας (πέλλετ) και σύστημα αυτοματισμού μΐ αντιστάθμιση.

– Εγκατάσταση συστήματος ανάκτησης θερμότητας εξαερισμού για τον περιορισμό των θερμικών φορτίων από την προσαγωγή νωπού αέρα, με εναλλάκτη αέρα – αέρα

– Εγκατάσταση επίπεδων επιλεκτικών συλλεκτών, για την παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης (ΖΝΧ) καθόλη τη διάρκεια του έτους, με σύστημα αυτοματισμού και νέο δοχείο αποθήκευσης ΖΝΧ.

Γ) Αναβάθμιση του συστήματος φωτισμού:

– Αναβάθμιση συστήματος φωτισμού με νέα φωτιστικά σώματα εξοικονόμησης ενέργειας.

Ο Δήμος Καλαμπάκας στο πλαίσιο των καλών πρακτικών και της αειφόρου ανάπτυξης που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οφείλει να προανατολίσει τη δράση του σε κάθε παρέμβαση, η οποία δυνητικά εξοικονο­μεί ενέργεια και προστατευτεί το περιβάλλον.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι στοχευμένες παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν σε επίπεδο Δήμου:

Κατάρτιση ενός σχεδίου ενεργειακής απόδοσης του Δήμου σε επίπεδο σχεδιασμού και χρηματοδότησης των προτεινόμενων παρεμβάσεων

Αντικατάσταση λαμπτήρων και φωτιστικών σωμάτων στο σύστημα δη­μοτικού φωτισμού, με νέα χαμηλής κατανάλωσης

Βελτίωση Ενεργειακής Αποδοτικότητας του υφιστάμενου κτιριακού απο­θέματος του Δήμου

Βελτίωση Ενεργειακής απόδοσης σε αντλιοστάσια και (ΒΙΟ.ΚΑ)

Βιοκλιματικές Παρεμβάσεις σε κοινοχρήστους χώρους του Δήμου

Επεμβάσεις σε οχήματα του Δημοτικού Στόλου

  • otinanai

    – Ελλιπής φωτισμός
    – Ηλιακοί θερμοσίφωνες στην σκιά
    – Το σύστημα θέρμανσης γυρνάει καυσαέρια μέσα
    – Δεν λένε πουθενά για μόνωση ταράτσας που βάζει νερά σε 3-4 σημεία και φούσκωσε το παρκέ

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .