Π. Δριτσέλη : Η ανάπτυξη του αγροτικού τομέα πρώτη προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής

14 Νοεμβρίου, 2016 11:43 Επιμέλεια: /

img_3642

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνεδρίαση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Φαρκαδόνας, στην οποία συμμετείχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη, μέλη του κόμματος και πολίτες. Στην εκδήλωση η κ. Δριτσέλη ανέπτυξε τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το κυβερνητικό έργο, ανέλυσε τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την τόνωση της ανάπτυξης στον αγροτικό τομέα, ενώ συζητήθηκαν και τα επόμενα βήματα στα ζητήματα κεντρικής πολιτικής, με έμφαση στις διαπραγματεύσεις για το χρέος και στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Όπως τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη του αγροτικού χώρου εδράζεται σε τρεις πρόσφατους νομοθετικούς πυλώνες, οι οποίοι αν αξιοποιηθούν θα δημιουργήσουν μία νέα δυναμική βιώσιμης ανάπτυξης και θα διευρύνουν τις προοπτικές για ολόκληρο τον αγροτικό χώρο. Ο συνδυασμός εφαρμογής του νέου αναπτυξιακού νόμου, του νόμου για την ανασυγκρότηση των αγροτικών συνεταιρισμών και του νόμου για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία μπορεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα για τον αγροτικό κόσμο και να ενισχύσει ουσιαστικά την απασχόληση στην ελληνική περιφέρεια. Συζητήθηκαν, επίσης, μια σειρά από διαχειριστικά και οικονομικά θέματα για τον πρωτογενή τομέα, όπως η εξομάλυνση των πληρωμών για διάφορες κατηγορίες ενισχύσεων και αποζημιώσεων καθώς και θέματα υποδομών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα έργα αποκατάστασης μετά από τις καταστροφές από την κακοκαιρία του Σεπτεμβρίου.

Στα θέματα της οικονομίας, η Παναγιώτα Δριτσέλη τόνισε ότι οι ρυθμίσεις για το χρέος έχουν πολύ μεγάλη σημασία για την πραγματική οικονομία γιατί θα δημιουργήσουν συνθήκες ανάπτυξης. Σε επίπεδο τοπικών οικονομιών, επεσήμανε ότι θα σημάνει, για παράδειγμα, μεγαλύτερη ζήτηση για εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, είσοδο της χώρας σε νέες αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, με τεράστιες δυνατότητες, ραγδαία αύξηση του τουρισμού, και συνεπακόλουθη μείωση της ανεργίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τις ανοιχτές εκδηλώσεις διαβούλευσης με τους πολίτες και τα μέλη του σε όλο το επόμενο διάστημα, με στόχο την ενίσχυση των οριζόντιων και αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών και την κινητοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων τοπικών παραγωγικών φορέων για τη χάραξη μιας βιώσιμης και δίκαιης αναπτυξιακής πολιτικής με κοινωνική ανταποδοτικότητα.

 

 

 

 

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.