Ουσιαστική λύση στο ζήτημα του συμψηφισμού οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία για την πρόσβαση στην σύνταξη καταθέτει η Κυβέρνηση

11 Ιουνίου, 2015 10:50 Επιμέλεια: /

dritseli o.o_DCE

Σε συνέχεια της κοινοβουλευτικής ερώτησης 2620/15-5-2015, με την οποία η Παναγιώτα Δριτσέλη και 8 συνυπογράφοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαναν το πρόβλημα της αδυναμίας συνταξιοδότησης όσων χρωστούν πάνω από ένα ποσό στα ασφαλιστικά ταμεία, ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας δεσμεύτηκε για την άμεση κατάθεση ρύθμισης που θα επιλύει το πρόβλημα.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται με στην υπ. αριθμ. Φ80000/22532/524 απάντηση του Αν. Υπουργού «αιτήματα που αφορούν στην αύξηση του ανώτατου ορίου οφειλής που μπορεί να παρακρατηθεί από την σύνταξη ή την αύξηση των μηνιαίων δόσεων της παρακράτησης, ώστε να είναι δυνατή η λήψη της σύνταξης, εξετάζονται από το Υπουργείο και πρόκειται να κατατεθεί στο Κοινοβούλιο άμεσα σχέδιο σχετικής διάταξης».
Με τον τρόπο αυτόν θα είναι δυνατή η απόδοση της σύνταξης σε όσους οφείλουν στα ασφαλιστικά ταμεία τις εισφορές μέχρι ενός ουσιαστικού ποσού, σαφώς μεγαλύτερου από τα σημερινά όρια. Σε αυτή την λογική δεν θα αποκλείονται από την συνταξιοδότηση οι συμπολίτες μας οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους οφειλές λόγω της συγκυρίας και τίθενται έτσι εκτός συνταξιοδοτικού πλαισίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει δίπλα στους πολίτες και θα συνεχίσει να εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις για κοινωνική δικαιοσύνη και για ανακούφιση των αδικιών που προξένησε η οικονομική κρίση.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.