Ουσιαστικές ενισχύσεις για την στήριξη της ορεινότητας στους δήμους Καλαμπάκας και Πύλης

7 Αυγούστου, 2017 18:00 Επιμέλεια: /

dritseli o.k._DCE

Στα πλαίσια της στήριξης της ορεινότητας, το Υπουργείο Εσωτερικών κοινοποίησε σήμερα απόφαση με την οποία διατίθενται επιπλέον ενισχύσεις 20 εκατομμυρίων ευρώ σε ορεινούς και νησιωτικούς δήμους. Ανάμεσα στους δήμους που λαμβάνουν την ενίσχυση είναι και οι δήμοι Καλαμπάκας και Πύλης, στους οποίους επιχορηγούνται 384.000 ευρώ και 304.800 ευρώ αντίστοιχα. Τα ποσά αυτά διανέμονται ανταποδοτικά στους δήμους και προκύπτουν από το τέλος διαφημίσεων και τον φόρο ζύθου. Με τα χρήματα αυτά οι δήμοι μπορούν να καλύψουν λειτουργικές ή αναπτυξιακές δαπάνες καθώς και δαπάνες για έργα υποδομής.

Η στήριξη της ορεινότητας και η εξεύρεση πόρων για την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, αλλά και των δομών των ορεινών περιοχών αποτελούν σημαντικές προτεραιότητες της πολιτικής για την τοπική αυτοδιοίκηση και λειτουργούν υπέρ της τοπικής ανάπτυξης, με κοινωνική ανταποδοτικότητα. Και αυτές οι ενισχύσεις, αλλά και η συνολική βελτίωση των οικονομικών των δήμων, όπως αυτή αποτυπώθηκε και με το πρόσφατο νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση εντάσσονται στη συνολική προσπάθεια για την στήριξη των τοπικών κοινωνιών και για την ενδυνάμωση των κοινωνικών λειτουργιών των δήμων και συνολικά της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.