Ουδέν κακό αμιγές καλού !! – Τώρα κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
13 Ιουλίου 2015, 07:39

Έπρεπε να φτάσει η  χώρα στην άβυσσο  για να καταφέρει το πολιτικό σύστημα της χώρας να ξεπεράσει τις  εγγενείς  αδυναμίες του παλαιοκομματισμού και να σταθεί εθνικά  υπεύθυνα ψηφίζοντας την κυβερνητική πρόταση που ενδεχομένως  οδηγήσει σε μια συμφωνία με τους θεσμούς  αποτρέποντας  την  τελευταία στιγμή την  χρεοκοπία και ότι προκύπτει   ως συνέπεια αυτής για τη χώρα και τον λαό  βάζοντάς την σε μια στοιχειώδη κανονικότητα .

Κάτι τέτοιο  –  η ψήφιση της  κυβερνητικής πρότασης –  ήταν αδιανόητο να συμβεί μέχρι πριν λίγο καιρό και αυτό δείχνει ότι προ του κινδύνου οι πολιτικές δυνάμεις  έπραξαν  το αυτονόητο . Να  υποτάξουν το κομματικό και προσωπικό συμφέρον στο εθνικό .  Πρόκειται για μια εξέλιξη που έστω και κάτω από  τις  δραματικές συνθήκες που διαμόρφωσαν οι αστοχίες  , οι λανθασμένες εκτιμήσεις και αποφάσεις του Πρωθυπουργού  , δημιουργεί ελπίδες ότι κάτι αλλάζει στην  λειτουργία του πολιτικού συστήματος  και στην πολιτική ζωή της χώρας  εν γένει  πολλώ μάλλον όταν αυτό συμβαδίσει   και με συμφωνία .

Ωστόσο για να ολοκληρωθεί  η θετική αυτή εξέλιξη και εφ΄όσον οι ειδικές συνθήκες που διαμορφώνει η κρίση στη χώρα  συνεχίζουν ,  το πολιτικό σύστημα οφείλει να βρει την δύναμη και να συμμετέχει σε  κυβέρνηση εθνικής ενότητας με μοναδικό σκοπό να δουλέψει από κοινού για την σωτηρία της χώρας και κυρίως να τεθούν οι βάσεις σχεδιασμού της νέας Ελλάδας που καθίσταται ανάγκη να δημιουργήσουμε .

Αυτήν η αναγκαιότητα  είναι αδήριτη καθώς η σημερινή κυβέρνηση , όπως απέδειξε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Εθνική Αντιπροσωπεία , βρίσκεται με μεγάλο εσωτερικό πολιτικό πρόβλημα κάτι  που θα την καταστήσει  προσεχώς αδύναμη να περάσει τους εφαρμοστικούς νόμους  που  θα συνοδεύουν την νέα συμφωνία  .

Θα ήταν καταστροφικό για την χώρα αν μεσούσης   των διαπραγματεύσεων  ή και αμέσως μετά  την  συμφωνία  , ξεσπάσει κυβερνητική κρίση που μπορεί και να οδηγήσει σε εκλογές την ώρα ακριβώς που η χώρα , τη σύμπνοια κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων , πρέπει να ξεκινήσει την οικοδόμηση μιας νέας Ελλάδος , πέραν της υλοποίησης των δεσμεύσεων  της νέας συμφωνίας .

Μια κυβέρνηση , αυτή του ΣΥΡΙΖΑ , που έχει εσωτερικές αντιθέσεις από την αριστερή συνιστώσα  η οποία δεν εννοεί να ξεφύγει από τις  νεανικές αφέλειες και δεν εννοεί να αντιλήφθη ότι η παγκόσμια πραγματικότητα ,  είτε μας αρέσει , είτε δε μας αρέσει , καθορίζεται απόλυτα από τις δυνάμεις της αγοράς , και ότι ο άλλος δρόμος  είναι η οικονομική απομόνωση , δεν θα μπορέσει χωρίς την πολιτική συνέργεια των άλλων πολιτικών δυνάμεων , να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο που καλείται να υλοποιήσει .

Η νέα συμφωνία , αν και εφ΄ όσον  επιτευχθεί  σήμερα – αύριο  , δεν  θα είναι χαδάκι  αλλά  ένας   δυνατός  μπάτσος που θα τον νιώσουμε δυνατά στο μάγουλό μας και  θα επιφέρει πρόσθετα  βάρη στον κάθε Έλληνα  τα οποία αναγκαστικά θα υποστούμε  για να σώσουμε την χώρα από μια καταστροφή  και τον Ελληνικό λαό από τα δεινά που συνοδεύουν μια καταστροφή .

Εκεί  λοιπόν χρειάζεται να υπάρξει μια κυβέρνηση εθνικής ευθύνης που θα μπορεί να εργαστεί από κοινού και σε συνεργασία   με τις παραγωγικές δυνάμεις  για την οικονομική , παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση  , υπηρετώντας το στόχο της Εθνικής Αναγέννησης . Μια κυβέρνηση που θα πει την αλήθεια στον λαό  και θα του δείχνει τον δρόμο που ναι μεν είναι μακρύς και δύσβατος  αλλά δυνητικά  οδηγεί σε ένα ελπιδοφόρο αύριο .

Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα , κοινωνική ηρεμία , σχέδιο , στρατηγική , τολμηρές  πολιτικές πρωτοβουλίες , αλλαγή νοοτροπιών , συμπεριφορών και λειτουργιών . Χρειάζεται  με λίγα λόγια   μια  ήρεμη επανάσταση που θα αφήνει πίσω την παλιά εποχή και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα νέο  και ελπιδοφόρο ιστορικό κύκλο .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .