Όσα δεν γνωρίζουμε – Κυριακή 29 Ιουλίου 2017 Λέξεις , φράσεις , έννοιες με ιστορικό περιεχόμενο

30 Ιουλίου, 2017 12:00 Επιμέλεια: /

The Odyssey of Homer - Samuel Butler

«Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης » (Ομήρου Ηλιάδα Μ 243)  «Ένας είναι ο καλύτερος οιωνός, ν’αγωνιζόμαστε για την πατρίδα.»

Έτσι απάντησε τον καιρό του Τρωικού πολέμου ο Έκτορας στον Πολυδάμα, που από τους οιωνούς πρόβλεπε κακό τέλος της μάχης και συμβούλευε να την αποφύγουν.

H φράση «εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πατρης» απαντάται στην Ηλιάδα  του Ομήρου  και  χρησιμοποιείται  για να φανερώσουν πόσο σημαντική είναι η αγάπη προς την πατρίδα. Η φράση κυριολεκτικά σημαίνει ότι «ένα είναι το καλύτερο σημάδι, να πολεμάς για την πατρίδα σου». Αυτόν τον λόγο τον είπε ο Έκτορας στον Πολυδάμα, ο οποίος μπορεί να μην ήταν δυνατός στο σώμα όπως ο μεγάλος ήρωας των Τρώων αλλά ήταν δυνατός στον λόγο κι έβλεπε τα σημάδια. Οιωνός σημαίνει πουλί, και το πέταγμα το πουλιών είναι το σημαντικότερο δεδομένο στην οιωνοσκοπία. Οι Έλληνες συμπεριέλαβαν στην οιωνοσκοπία την παρατήρηση όλων των ζώων, αλλά και άλλων τυχαίων γεγονότων.

Πηγή :  Βικιπαίδεια , Αυτόχθονες Έλληνες

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.