Ορθόδοξο Ελληνο – Ρωσικό τριήμερο εκδηλώσεων «Μετέωρα» – Η ασφάλεια των Ρώσων Παραγόντων που θα συμμετείχαν στο συμπόσιο αποτέλεσε λόγο αναβολής

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
19 Αυγούστου 2016, 08:11

Με μια λιτή ανακοίνωση ο Δήμος Καλαμπάκας δημοσιοποίησε και επίσημα την αναβολή του Ορθόδοξου Ελληνο – Ρωσικού τριήμερου εκδηλώσεων «Μετέωρα».

Η ανακοίνωση αναφέρει : << Αναβάλλεται η πραγματοποίηση του Ορθόδοξου Ελληνο – Ρωσικού τριήμερου εκδηλώσεων «Μετέωρα» που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στην Καλαμπάκα από τις 24 έως και τις 27 Αυγούστου εξαιτίας διάφορων γραφειοκρατικών θεμάτων>>.

Ένα συμπόσιο που από την πρώτη στιγμή αγκαλιάστηκε από τον τοπικό Επιχειρηματικό Κόσμο , ελπίζοντας σε συνεργασίες και ανάπτυξη.

Ο Δήμος επιρρίπτει την ευθύνη αναβολής στους Ρώσους

Πρόκειται προφανώς για μια δυσάρεστη εξέλιξη που φέρνει σε δύσκολη θέση τον Δήμο Καλαμπάκας αφού είχε πραγματοποιήσει συνεντεύξεις , είχε εκδώσει ανακοινώσεις , είχε ψηφίσει κονδύλι εξόδων στο Δημοτικό Συμβούλιο και είχε συζητήσει με Επαγγελματίες.

Την όλη ευθύνη της αναβολής του συμποσίου , ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Καλαμπάκας την επιρρίπτει στην πλευρά των Ρώσων και επεξηγεί τον λόγο.

Ο κος Ράντος μιλώντας στην στήλη μας ανέφερε πως την Τετάρτη το μεσημέρι όλα ήταν έτοιμα και κανένας δεν πίστευε ότι θα υπήρχε αυτή η κατάληξη.

Μάλιστα το μεσημέρι της Τετάρτης ο κος Σινάνης επισκέφτηκε και ενημέρωσε και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κο Σεραφείμ.

Λίγο αργότερα οι εκπρόσωποι του Greek – Russian club έθεσαν θέμα ασφάλειας των Ρώσων Παραγόντων που θα συμμετείχαν στο Συμπόσιο , αξιώνοντας όλοι τους να μείνουν σε ένα ξενοδοχείο που θα μπορεί να φυλάσσεται πιο εύκολα και όχι σε πολλά ( βάση λεγομένων Αντιδημάρχου ). Αυτό απορρίφθηκε από τον Δήμαρχο αφού ήδη τα δωμάτια των φιλοξενούμενων είχαν ήδη κλειστεί σε διάφορα ξενοδοχεία της Καλαμπάκας και ήταν προσφορά των Ξενοδόχων.

Η περίπτωση να μείνουν όλοι μαζί ήταν δαπανηρή για τον Δήμο Ι( περίπου 15 χιλιάδες ) και αυτό κατά τον κο Ράντο, ήταν αδύνατον.

Έτσι έλαβαν την απάντηση ότι οι προϋποθέσεις ( κατά την νυν χρονική στιγμή )  δε ευνοούν στην πραγμάτωση του συμποσίου.

Μάλιστα ο κος Ράντος ανέφερε ότι όλοι γνώριζαν για την κατανομή των φιλοξενούμενων και ποτέ δεν είχε μπει τέτοιο θέμα από τους Ρώσους.

<<  Ζήτησαν λεωφορείο από το Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης προς την Καλαμπάκα …το δώσαμε. Ζήτησαν λεωφορείο για ξεναγήσεις και μεταφορά στην πόλη …το δώσαμε. Ζήτησαν Εστιατόρια για φαγητό …τα προσφέραμε. Ζήτησαν 50 μονόκλινα δωμάτια …τα προσφέραμε. Ζήτησαν αίθουσες για το συμπόσιο ..τις προσφέραμε. Ζήτησαν μεταφραστή αλλά και αυτόματο μηχάνημα μετάφρασης …το παραχωρήσαμε. Ήμασταν σε όλα άψογοι και η αναβολή τέθηκε από την πλευρά των Ρώσων >> , ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας.

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε και με τους εκπροσώπους του Greek – Russian club και να φιλοξενήσουμε την δική τους άποψη , αλλά αυτό δεν  κατέστη εφικτό ( τουλάχιστον μέχρι χθες το μεσημέρι).

Η ανακοίνωση πάντως του Δήμου  γράφει για αναβολή και όχι για ματαίωση και αυτό αφήνει  ακόμη κάποιες ελπίδες για πραγματοποίηση του Συμποσίου , έστω και αργότερα.

Αυτή την φορά όμως τα βήματα πρέπει να είναι πιο προσεκτικά για να μην παρουσιαστούν και πάλι κάποια εμπόδια.

 

  • XXL

    Η φράση «διάφορων γραφειοκρατικών θεμάτων» στα διαβίτικα σημαίνει «θέμα ασφάλειας»

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .