Οριακό προβάδισμα Τραμπ μετά το σάλο με τα e-mail της Κλίντον

admin
admin
1 Νοεμβρίου 2016, 19:18

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ έχει προβάδισμα μιας ποσοστιαίας μονάδας έναντι της Χίλαρι Κλίντον σε νέα δημοσκόπηση που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ABC News και η Washington Post έρχεται μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση για την ανακίνηση της υπόθεσης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της υποψήφιας των Δημοκρατικών.

Είναι η πρώτη φορά από τον Μάιο που ο δισεκατομμυριούχος παίρνει προβάδισμα στην δημοσκόπηση του ABC News και της Washington Post.

Σε δημοσκόπηση που περιλαμβάνει και τους τέσσερις υποψήφιους στις προεδρικές εκλογές, ο Τραμπ προηγείται της Κλίντον με 46% έναντι 45%. Ωστόσο, το προβάδισμά του βρίσκεται μέσα στο περιθώριο σφάλματος της έρευνας (3 ποσοστιαίες μονάδες).

«Σε κάθε περίπτωση, η +1 μονάδα του Τραμπ είναι ένα αξιοσημείωτο αποτέλεσμα», υπογραμμίζουν οι υπεύθυνοι της έρευνας του γραφείου Langer Research Associates, η οποία διεξήχθη από τις 27 έως τις 30 Οκτωβρίου. «Δεν είχε περάσει σε ποσοστό την Κλίντον παρά μόνο μία φορά προηγουμένως», στα μέσα Μαΐου. Ο επιχειρηματίας είχε τότε προβάδισμα δύο μονάδων, σε δημοσκόπηση που περιλάμβανε μόνο τους δύο σημαντικότερους υποψηφίους.

Πλήγμα έχει δεχθεί η προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον μετά το σοκ που προκάλεσε η ανακίνηση της υπόθεσης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της που είχε στείλει από ιδιωτικό διακομιστή όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών (2009-2013). Το FBI ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ανακαλύφθηκαν νέα e-mail.

Το μερίδιο των «πολύ ενθουσιωδών» ψηφοφόρων της Κλίντον μειώθηκε από 52% στις 22 Οκτωβρίου σε 45% την Κυριακή. Ποσοστό 53% από τους ψηφοφόρους του Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει «ενθουσιώδες», καταγράφοντας αύξηση κατά την ίδια περίοδο (ήταν 49% στις 22 Οκτωβρίου).

Ο δισεκατομμυριούχος εξέφρασε στο Twitter την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα, σημειώνοντας πως η άνοδός του στις δημοσκοπήσεις υπήρχε πριν ανοίξει και πάλι η υπόθεση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

«Όσο αμφίρροπη κι αν είναι η εκλογή, οι προτιμήσεις των ψηφοφόρων μια εβδομάδα πριν από την ψηφοφορία δεν αντανακλούν αναγκαστικά το τελικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, ο Μιτ Ρόμνεϊ προηγούνταν μια μονάδα του Μπαράκ Ομπάμα στα αποτελέσματα ανάλογων δημοσκοπήσεων το 2012», προειδοποιεί το Langer Research Associates.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών διατηρεί ένα προβάδισμα 2,5 μονάδων έναντι του Ντόναλντ Τραμπ στον μέσο όρο των δημοσκοπήσεων για τους τέσσερις υποψηφίους που έχουν πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 31 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον ιστότοπο Real Clear Politics.in.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .