Ώρα πολιτικών πρωτοβουλιών για την σωτηρία της χώρας

29 Ιουνίου, 2015 13:25 Επιμέλεια: /

kalibas new site

«Μια φορά εβαπτίστημεν με το λάδι, βαπτιζόμεθα και μία με το αίμα δια την ελευθερίαν της πατρίδος μας».  (Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, 1770-1843)

Αυτά έλεγε το ‘21 ο γέρος του Μωριά για να ξεκινήσει ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας κατά του Οθωμανικού ζυγού . Σήμερα το αίμα που επικαλείται  μετασχηματίζεται σε προσπάθεια , ατομική και συλλογική , σε δουλειά  και ιδρώτα που πρέπει  να δώσουμε  άπαντες για να κρατήσουμε όρθια την χώρα και να επιβιώσουμε μελλοντικά καθώς κανένας ξένος δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για να μας βοηθήσει . Αυτό απαιτεί κόστος , θυσίες , απώλεια εισοδήματος , αλλαγές στην καθημερινότητά  μας . Ας τα προσφέρουμε προκειμένου να κρατήσουμε την πατρίδα ζωντανή . Ας σκεφτούμε τούτη την κρίσιμη  ώρα όχι τι έκανε η πατρίδα για μας , αλλά τι κάνουμε εμεί για την πατρίδα .

Σήμερα που η  χώρα  , μετά τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε σχέση με την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς  για την επίτευξη συμφωνίας  και την απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα να διεξαχθεί δημοψήφισμα , περιήλθε σε πολιτικό αδιέξοδο και οικονομική ασφυξία με τις γνωστές τραγικές για την καθημερινότητα των πολιτών παρενέργειες , χρειάζεται να σκεφτούμε πατριωτικά και όχι ατομικά . Να προσχωρήσουμε στο συλλογικό και όχι στο ατομικό .

Είναι σαφές  ότι  κατάσταση διαγράφεται τραγική και   σταδιακά βαίνει  επιδεινούμενη επί τα χείρω και πολύ σύντομα θα φανούν οι παρενέργειες που τώρα ακόμα δεν φαίνονται .

Σε τέτοιες στιγμές οι πολιτικοί ταγοί   της χώρας  , κυρίως εκείνοι που έχουν την ευθύνη διακυβέρνησης  της χώρας , οφείλουν να αναλαμβάνουν πολιτικές πρωτοβουλίες που θα καθοδηγούν σωστά  τον  λαό  και θα αποσοβούν τους διαγραφόμενους  κινδύνους    .

Και αυτές οι πολιτικές πρωτοβουλίες θα πρέπει να διαπνέονται από ένα πράγμα : Την σωτηρία της χώρας από την επαπειλούμενη εθνική καταστροφή . Όλα τα άλλα , προσωπικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες  και στρατηγικές , θα πρέπει να μπαίνουν στο περιθώριο   και να πρυτανεύει το εθνικό συμφέρον .

Δυστυχώς , και ενώ η χώρα περνάει δραματικές ώρες οι πολιτικοί της ταγοί και η πολιτική ελίτ  βρίσκονται  μακράν των  ιστορικών  απαιτήσεων .

Είναι λοιπόν η ώρα να παραμεριστούν τα πάντα και να μείνει μόνο η σωτηρία της χώρας από την επαπειλούμενη εθνική καταστροφή ως  κοινό σημείο συνεργασίας και πρωτοβουλιών  .

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να καλέσει τους  πολιτικούς αρχηγούς σε κοινή συνάντηση ώστε να καθοριστεί η εθνική γραμμή και να επανέλθουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας .

Εκείνο που προέχει αυτήν την κρίσιμη ώρα δεν είναι η  δημοκρατική  λειτουργία της Ε.Ε με τις όποιες αδυναμίες  υπάρχουν αλλά η αποτροπή του μοιραίου για την χώρα .

Ο Πρωθυπουργός οφείλει να ξεκαθαρίσει την θέση του αν πράγματι πιστεύει στην παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη ή αν στο πίσω μέρος του κεφαλιού κάποιων Υπουργών του υπάρχει η έξοδος από την Ε.Ε. και  η επιστροφή στην δραχμή .

Είναι η ώρα των καθαρών θέσεων σήμερα  , όχι αύριο . Αύριο θα είναι αργά για την χώρα .

Οι πολιτικοί αρχηγοί αντί να οργανώνουν  επιτροπές αγώνα για το ΝΑΙ ή το  ΟΧΙ  οφείλουν να προσεγγίσουν τις πολιτικές ηγεσίες των  μεγάλων  χωρών   της ευρωζώνης  για να επαναφέρουν  τα πράγματα στην προτεραία κατάσταση φυσικά παίρνοντας το δημοψήφισμα πίσω .

Είναι η ώρα  συγκρότησης κυβέρνησης  εκτάκτου ανάγκης  όχι από τεχνοκράτες μόνο αλλά με συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων της Βουλής του συνταγματικού τόξου και όλων των πρώην Πρωθυπουργών .

Έλληνες , μείνετε όρθιοι να κρατήσουμε την πατρίδα ζωντανή !!!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
  • ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

    Οι τεχνοκράτες αποδείχθηκαν νεκροθάφτες, και οι πρωθυπουργοί καντηλανάφτες.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.