Ώρα πολιτικών πρωτοβουλιών για την σωτηρία της χώρας

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
29 Ιουνίου 2015, 13:25

«Μια φορά εβαπτίστημεν με το λάδι, βαπτιζόμεθα και μία με το αίμα δια την ελευθερίαν της πατρίδος μας».  (Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, 1770-1843)

Αυτά έλεγε το ‘21 ο γέρος του Μωριά για να ξεκινήσει ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας κατά του Οθωμανικού ζυγού . Σήμερα το αίμα που επικαλείται  μετασχηματίζεται σε προσπάθεια , ατομική και συλλογική , σε δουλειά  και ιδρώτα που πρέπει  να δώσουμε  άπαντες για να κρατήσουμε όρθια την χώρα και να επιβιώσουμε μελλοντικά καθώς κανένας ξένος δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για να μας βοηθήσει . Αυτό απαιτεί κόστος , θυσίες , απώλεια εισοδήματος , αλλαγές στην καθημερινότητά  μας . Ας τα προσφέρουμε προκειμένου να κρατήσουμε την πατρίδα ζωντανή . Ας σκεφτούμε τούτη την κρίσιμη  ώρα όχι τι έκανε η πατρίδα για μας , αλλά τι κάνουμε εμεί για την πατρίδα .

Σήμερα που η  χώρα  , μετά τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε σχέση με την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς  για την επίτευξη συμφωνίας  και την απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα να διεξαχθεί δημοψήφισμα , περιήλθε σε πολιτικό αδιέξοδο και οικονομική ασφυξία με τις γνωστές τραγικές για την καθημερινότητα των πολιτών παρενέργειες , χρειάζεται να σκεφτούμε πατριωτικά και όχι ατομικά . Να προσχωρήσουμε στο συλλογικό και όχι στο ατομικό .

Είναι σαφές  ότι  κατάσταση διαγράφεται τραγική και   σταδιακά βαίνει  επιδεινούμενη επί τα χείρω και πολύ σύντομα θα φανούν οι παρενέργειες που τώρα ακόμα δεν φαίνονται .

Σε τέτοιες στιγμές οι πολιτικοί ταγοί   της χώρας  , κυρίως εκείνοι που έχουν την ευθύνη διακυβέρνησης  της χώρας , οφείλουν να αναλαμβάνουν πολιτικές πρωτοβουλίες που θα καθοδηγούν σωστά  τον  λαό  και θα αποσοβούν τους διαγραφόμενους  κινδύνους    .

Και αυτές οι πολιτικές πρωτοβουλίες θα πρέπει να διαπνέονται από ένα πράγμα : Την σωτηρία της χώρας από την επαπειλούμενη εθνική καταστροφή . Όλα τα άλλα , προσωπικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες  και στρατηγικές , θα πρέπει να μπαίνουν στο περιθώριο   και να πρυτανεύει το εθνικό συμφέρον .

Δυστυχώς , και ενώ η χώρα περνάει δραματικές ώρες οι πολιτικοί της ταγοί και η πολιτική ελίτ  βρίσκονται  μακράν των  ιστορικών  απαιτήσεων .

Είναι λοιπόν η ώρα να παραμεριστούν τα πάντα και να μείνει μόνο η σωτηρία της χώρας από την επαπειλούμενη εθνική καταστροφή ως  κοινό σημείο συνεργασίας και πρωτοβουλιών  .

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να καλέσει τους  πολιτικούς αρχηγούς σε κοινή συνάντηση ώστε να καθοριστεί η εθνική γραμμή και να επανέλθουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας .

Εκείνο που προέχει αυτήν την κρίσιμη ώρα δεν είναι η  δημοκρατική  λειτουργία της Ε.Ε με τις όποιες αδυναμίες  υπάρχουν αλλά η αποτροπή του μοιραίου για την χώρα .

Ο Πρωθυπουργός οφείλει να ξεκαθαρίσει την θέση του αν πράγματι πιστεύει στην παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη ή αν στο πίσω μέρος του κεφαλιού κάποιων Υπουργών του υπάρχει η έξοδος από την Ε.Ε. και  η επιστροφή στην δραχμή .

Είναι η ώρα των καθαρών θέσεων σήμερα  , όχι αύριο . Αύριο θα είναι αργά για την χώρα .

Οι πολιτικοί αρχηγοί αντί να οργανώνουν  επιτροπές αγώνα για το ΝΑΙ ή το  ΟΧΙ  οφείλουν να προσεγγίσουν τις πολιτικές ηγεσίες των  μεγάλων  χωρών   της ευρωζώνης  για να επαναφέρουν  τα πράγματα στην προτεραία κατάσταση φυσικά παίρνοντας το δημοψήφισμα πίσω .

Είναι η ώρα  συγκρότησης κυβέρνησης  εκτάκτου ανάγκης  όχι από τεχνοκράτες μόνο αλλά με συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων της Βουλής του συνταγματικού τόξου και όλων των πρώην Πρωθυπουργών .

Έλληνες , μείνετε όρθιοι να κρατήσουμε την πατρίδα ζωντανή !!!

  • ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

    Οι τεχνοκράτες αποδείχθηκαν νεκροθάφτες, και οι πρωθυπουργοί καντηλανάφτες.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .