Το ευθυμογράφημα της εβδομάδος – Καθημερινές ιστορίες για γέλια και για κλάματα

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
25 Νοεμβρίου 2017, 08:13

Η αλήθεια , φίλοι μου αναγνώστες , είναι ότι η τεχνολογική εξέλιξη βρίσκεται στον απόγειό της και ποικιλοτρόπως έχει εισέλθει στην ζωή μας επηρεάζοντας  κατά τον μάλλον ή ήττον  την εξέλιξή της και την καθημερινότητά της  φυσικά αλλάζοντας  τις  συνήθειες των ανθρώπων αλλά δημιουργώντας  και πολλά μπερδέματα άλλοτε σοβαρά και άλλοτε ευτράπελα .

Εμείς βέβαια θα  αφήσουμε τα σοβαρά και θα ασχοληθούμε με τα ευτράπελα μια και η στήλη μέσα από το χιούμορ  εκφράζεται ώστε όταν διαβάζεις να μην κλαίς από λύπη  αλλά από γέλιο  ούτως ώστε να ξεχνάμε  τα βάσανα της οικονομικής κρίσης  , δηλαδή την εφορία , τον ΕΜΦΙΑ , την αγορά  πετρελαίου για να ζεσταθείς , τις ασφαλιστικές εισφορές  στο ταμείο σου , την δόση   δανείου κ.λ.π.

Που λέτε φίλοι μου ένα μέσο της τεχνολογικής εξέλιξης το οποίο έχουμε όλοι ποια στην τσέπη μας και στο προσκέφαλό μας ,είναι το κινητό τηλέφωνο  το οποίο δεν είναι μόνο τηλέφωνο για να επικοινωνείς  με τον κόσμο αλλά η χρήση του είναι πολλαπλή . Μόνο καφέ δεν ψήνεις , ακόμα τουλάχιστον , στο κινητό . Όλα τ΄ άλλα  μπορείς να τα κάνεις .

Τι άλλο μπορείς να κάνεις ; Να ανάψεις το καλοριφέρ μέσω εντολής  από το κινητό σου , να ανάψεις τον θερμοσίφωνα , αν ελέγχεις εσωτερικά και εξωτερικά το σπίτι σου μέσω καμερών  να σου στέλνει  μήνυμα  όταν κάποιος πάει να παραβιάσει την πόρτα , να ξέρεις ανά πάσα στιγμή που κινείται το έτερόν σου ήμισυ….. , και πολλά άλλα  .

Όλα αυτά είναι καλά και ωραία . Τί γίνεται όμως με τα μπερδέματα ; Γιατί  αγαπητοί μου , ουδέν καλόν αμιγές κακού !!!

Ιδού ένα από  τα κινητο – τηλεφωνικά μπερδέματα : Όπως  ξέρετε πολλοί έχουν δημιουργήσει ομάδες φίλων και μιλάνε ή ανταλλάσσουν  μηνύματα μεταξύ τους . Ο τύπος απολάμβανε  το απογευματινό καφεδάκι με φίλους του σε κεντρικότατο καφέ της Καλαμπάκας  και  όλοι τους είχαν χωθεί κυριολεκτικά στα κινητά τους πατώντας  ταχύτατα τα πλήκτρα με τόση ευελιξία  που κάνεις το σταυρό σου . Μπορεί σε όλα τ΄ άλλα να είναι  «τα ζώα μου αργά»  , αλλά στα πλήκτρα του κινητού  είναι   ασυναγώνιστοι .

Εκεί που δεν ακούγονταν τίποτα ,  γκλίν – γκλιν , ακούγεται ο ήχος που σήμαινε  ότι κάποιο μήνυμα  ήρθε . Ο τύπος ανοίγει το μήνυμα και βλέπει μετ΄ εκπλήξεως έγγραφο  κλήσης στράτευσης  ενός αγνώστου γι΄αυτόν προσώπου .

_Έλα Παναγία μου !!!! Ψιθυρίζει .

_Τί είναι ρε ; Ρωτάει  ο διπλανός του , συνεχίζοντας  ανεμοδούρα τα δάκτυλά  του .

_Μια ………… μου έστειλε χαρτί στράτευσης . Γιατί μου το στέλνει ; Ούτε που την ξέρω , ούτε που  την γνωρίζω , απαντά ο τύπος  με τα μάτια  του να έχουν ανοίξει λες και είδε φάντασμα .

_Έ , κατά λάθος θα στο έστειλε , αγνόησέ το .

_Βρε μήπως  σου το  έστειλε κανένας γνωστός  σου  για βύσμα που ξέρει ότι έχεις ξάδερφο στρατιωτικό ;

_Που να ξέρω δικέ μου ; Ούτε την κυρία που μου το στέλνει γνωρίζω , ούτε τον νεαρό ,επέμενε  ο τύπος .  Δεν πρόλαβε όμως να αποσώσει την φράση του και άλλο γλιν – γκλιν ακούστηκε .

_Α…ααα χα…αα , άλλος πάλι .

_Τί σου λέει ;

_Ρωτάει ποιος τα στέλνει  αυτά , απαντά ο τύπος .

_Μου φαίνεται  σα να μην πάτε καλά , δικέ μου , σχολίασε ένας άλλος της παρέας .

_Κάτσε , θα του απαντήσω , λέει ο τύπος και αρχίζει να γράφει : _Εγώ φίλε δεν ξέρω τίποτα , εσύ ξέρεις ;

Σε λίγο πάλι το γκλιν – γκλίν .

_Τι σου λέει ; Ρωτάει ένας της παρέας .

_Ότι  ούτε κι΄ αυτός ξέρει περί τίνος πρόκειται .

_Άσε , μην ασχολείσαι , κάποιος που είσαι στην ομάδα του αντί να το στείλει αλλού το έστειλε σε σας .

_Κάτσε να του το γράψω αυτό , λέει ο τύπος πατώντας τα πλήκτρα : “Φίλε , κάποιος μας έχει στην ομάδα του και αντί να το στείλει αλλού το έστειλε κατά λάθος στην ομάδα μας” .

Εν τω μεταξύ τα γκλιν – γκλιν  πολλαπλασιάζονταν ραγδαία .

_Ρε φίλε ποια ομάδα  είμαι και δεν ξέρω ; Ποιος με έβαλε σε ομάδα ; Ρωτούσε ο άλλος .

_Μήπως εγώ ξέρω πως βρέθηκα στην ομάδα , απαντά ο τύπος μας .

_Να με σβήσει  αμέσως , δε θέλω μπερδέματα , έλεγε άλλο μήνυμα .

_Τώ….ωωωρα , μεγειά μας , ποιος να σε σβήσει ;

_Αυτός που με έβαλλε χωρίς να με ρωτήσει ,τί  ποιος να με σβήσει . Πλάκα μου κάνεις ;

_Ρε παιδιά ποιος  τα στέλνει αυτά τα χαρτιά επιτέλους ; Ρωτούσε  άλλος της ομάδας .

_Καλά , γίνεται το έλα να δεις , σχολίασε  ο δικός μας .

_Μάγκες , ποιοι είμαστε , που είμαστε , γιατί είμαστε ; Έγραφε άλλος .

Να μην σας τα πολυλογώ , άκρη δεν βγήκε ποιος  , γιατί και πως βρέθηκαν άγνωστοι μεταξύ αγνώστων στην ομάδα . Είπαμε , καλή η τεχνολογία αλλά ενίοτε βρίσκεσαι μπλεγμένος χωρίς να το καταλάβεις !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .