Ομιλία της Ζαχαρούλας Γιαβρούτα – Λούδα στην εκδήλωση για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού

admin
admin
13 Φεβρουαρίου 2017, 11:31

Καλημέρα σας και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στην σημερινή μας εκδήλωση. Για όσους με γνωρίζουν είναι γνωστό πως είναι κάτι που ήθελα να συμβεί από καιρό. Και τώρα ήρθε η ώρα. Ζω, δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά και μεγαλώνω τα παιδιά μου εδώ. Μοιράζομαι τις ίδιες ανησυχίες και μάλλον κάνω τα ίδια όνειρα με εσάς. Η παρουσία σας εδώ αυτό μου δείχνει. Καλώς ήρθατε

Στο Ποτάμι όταν ξεκινούσαμε είπαμε ότι την Ελλάδα θα τη σώσει Ο Ήλιος, ο Αέρας και η Η  Γή της, και πιο συγκεκριμένα θα τη σώσει η ορθή αξιοποίηση της γεωργίας, κτηνοτροφίας , των βουνών μας, των εδαφών μας  των ποταμών και θαλασσών μας. Η Ηπειρωτική και Νησιωτική Ελλάδα είναι γεμάτη με πλούσιες τοποθεσίες ικανές να φιλοξενήσουν ποικίλες δραστηριότητες πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον. Μια τέτοια περιοχή είναι και η δική μας.

Η Ελλάδα ως φυσικό περιβάλλον και πολιτιστική κιβωτός είναι ένα μεγάλο σύνολο μοναδικών προορισμών. Μόνο που αυτό δεν αρκεί, για να έχουμε τα μέγιστα δυνατά οφέλη ως χώρα και ως οικονομία. Απαιτείται τουλάχιστον η σωστή προβολή του τουριστικού προϊόντος στο εξωτερικό και δεν θα επεκταθώ περισσότερο για να μην φοβηθεί η κυρία Κουντουρά ότι πάω να της φάω τη θέση.

Υποστηρίζουμε ένθερμα τις εναλλακτικές μορφές Τουρισμού

Γιατί όμως;

Γιατί οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Γιατί οι τουρίστες που επιλέγουν αυτό τον τρόπο διακοπών μένουν στο σημείο τουλάχιστον 4 μέρες. Γιατί οι τουρίστες που επιλέγουν τον συγκεκριμένο τύπο διακοπών είναι υψηλότερου βιοτικού επιπέδου και κάθε χρόνο ο αριθμός τους αυξάνεται.

 Γιατί εδώ;

Η ευρύτερη περιοχή έχει τεράστιες δυνατότητες στην προσέλκυση τουριστών από όλο τον κόσμο. Ήδη μας επισκέπτεται ένα μεγάλος αριθμός ανθρώπων κάθε χρόνο. Μόνο που δεν μένουν εδώ .Κι αν μείνουν θα είναι για μια νύχτα. Απλώς βλέπουμε τα λεωφορεία να περνούν. Έχουμε το όνομα. Μετέωρα. Έχουμε και τη χάρη. Έτοιμα πεδία αναρρίχησης και μονοπάτια που υπάρχουν από πάντα. Ο δρόμος χαράχτηκε το 1948. Τα τελευταία 60 χρόνια δηλαδή ξεχάσαμε τα μονοπάτια. Έχουμε το ανθρώπινο δυναμικό να τα στηρίξει όλα αυτά. Και μ αυτό το κριτήριο έγινε η επιλογή των συγκεκριμένων ομιλητών. Είναι όλοι τους νέοι άνθρωποι, κάτοικοι της περιοχής που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά και μεγαλώνουν τα παιδιά τους εδώ. Και μάλιστα είναι και πολύ καλοί στο αντικείμενό τους για να μην πω οι καλύτεροι κι ακουστώ υπερβολική από κάποιους. Μιλάνε καλύτερα οι βραβεύσεις τους και η πορεία τους στη ζωή. Και τους ευχαριστώ κι από εδώ γιατί από την πρώτη στιγμή που τους κάλεσα όλοι απάντησαν θετικά. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω και τον βουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Αμυρά που βρίσκεται σήμερα-κι όχι μόνο- κοντά μας .

Στις ήμερες μας χρειάζεται να γίνουμε τολμηροί και να  μην βάζουμε φραγμούς σε όσους θέλουν να δημιουργήσουν και να επενδύσουν στο τόπο τους. Σε αυτό το κομμάτι η πολιτεία πρέπει να είναι αρωγός στις προσπάθειες της κάθε τοπικής κοινωνίας.

Για τον θεματικό τουρισμό στο Ποτάμι εξ αρχής προτείναμε τη δημιουργία συντονιστικού γραφείου το οποίο θα υπάγεται στο υπουργείο τουρισμού και θα θεσπίσει τις προδιαγραφές για τα έργα υποδομής που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη αυτών των μορφών τουρισμού και θα αναθέσει σε ειδικούς την εκπόνηση μελετών όπως και θα εποπτεύει την υλοποίηση των έργων υποδομής, τη συντήρηση και τη διαχείρισή τους.

Γι αυτό λοιπόν αγαπητέ Γιώργο θα το κάνουμε λίγο διαφορετικά σήμερα. Θέλω να τους ακούσεις πρώτα. Να δεις τι έχουν να σου πουν. Δεν βρήκαν τίποτα έτοιμο και πολλές φορές συνάντησαν δυσκολίες. Προσπαθούν όμως να αφήσουν  ένα θετικό αποτύπωμα. Άκουσέ μας λοιπόν, πρότεινέ μας-αν όχι εσύ τότε ποιος- και φυσικά βοήθησε η φωνή μας να φτάσει εκεί που πρέπει.

Σας ευχαριστώ όλους σας για την παρουσία σας εδώ σήμερα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .