Ομιλία της Προέδρου Ζωγράφων Ν. Τρικάλων κας Μαρία Ζιάκα στα εγκαίνια της έκθεσης στην Καλαμπάκα

admin
admin
6 Σεπτεμβρίου 2015, 11:53

Εκ μέρους του ΔΣ  και των μελών του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων σας καλοσωρίζω στην τρίτη εικαστική έκθεσή μας «στη σκιά των Μετεώρων» και σας ευχαριστούμε που μας τιμάτε με την παρουσία σας.

·          Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Καλαμπάκας, υπό την Αιγίδα του οποίου  τελεί αυτή μας η εκδήλωση, και προσωπικά τον Δήμαρχο Χρ. Σινάνη και την Αντιδήμαρχο Λ. Μπαντέκα, για την την προθυμία τους να προσφέρουν κάθε βοήθεια για την πραγματοποίηση της έκθεσης και για την  παραχώρηση αυτής εδώ της εξαιρετικής  αίθουσας.

·          Να ευχαριστήσουμε ακόμα τα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, Καλαμπάκας και Τρικάλων για τη συμβολή τους στην προβολή αυτής της έκθεσης, αλλά και όλων των εκδηλώσεών μας.

Καλώς ανταμώσαμε, λοιπόν, για άλλη μια φορά. Αποκτήσαμε μια σχέση πλέον και είναι μεγάλη η χαρά να είμαστε εδώ και θα βρισκόμαστε σίγουρα τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, στο τέλος του καλοκαιριού, όπως αποφασίσαμε μαζί με τον Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο και θέλουμε να μας περιμένετε και, φυσικά, όλοι οι θεσμικοί φορείς να υπολογίζετε τη συμμετοχή του Συλλόγου στα ετήσια πολιτιστικά δρώμενα της Καλαμπάκας.

Ο Σύλλογος τη χρονιά που πέρασε προχώρησε στην έκδοση Λευκώματος για τα τριάντα χρόνια από την ίδρυσή του και πραγματοποίησε έκθεση και άλλες εκδηλώσεις για τον εορτασμό αυτής της επετείου του. Αυτό το Λεύκωμα είναι στη διάθεσή σας με τη συμβολική τιμή των 5 ευρώ για ενίσχυση.

Ο Σύλλογος Τρικαλινών Ζωγράφων δεν κερδοσκοπικός, ιδρυτικός σκοπός του είναι η καλλιέργεια της αγάπης για τις καλές τέχνες και η παρακίνηση των νέων στην ενασχόληση μ’ αυτές. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε και βλέπουμε τους νέους, τα παιδιά μας, να αποκαρδιώνονται, να χάνουν την πίστη τους, να οδηγούνται στο μηδενισμό και να χάνουν τη ζωτικότητά τους, μπορούμε να τους θυμίσουμε έμπρακτα, ότι ο άνθρωπος αντλεί τη δύναμη από την ψυχή και όχι από τα πράγματα που τον περιβάλλουν και ότι η κάθε είδους προσωπική δημιουργία βελτιώνει τον ίδιο, τονώνει την αυτοπεποίθησή του και αμείβει με μεγάλη χαρά και γαλήνη την ψυχή κι αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Θέλω ωστόσο να εστιάσω  σε κάτι που θεωρώ ακόμα πιο σημαντικό, πώς αυτή η προσωπική δημιουργία εντάσσεται μέσα σε μια συλλογικότητα, ανθίζει και βγαίνει προς τα έξω ομαδικά.

Κοιτάξτε γύρω σας…προσωπικές δημιουργίες, οι οποίες παρουσιάζονται ομαδικά, μέσα από μια συλλογικότητα.

Αγαπητοί μου φίλοι, δεν είναι άραγε σήμερα η ανάγκη για το ομαδικό πνεύμα μεγαλύτερη ίσως από κάθε άλλη φορά στη δοκιμαζόμενη κοινωνία μας; Μήπως στις μεταξύ μας συζητήσεις και αναλύσεις δεν φτάνουμε σ’ αυτή τη διαπίστωση, στην τραγική μας αδυναμία συνεργασίας και συνύπαρξης, στο μεγάλο έλλειμμα κοινωνικής συνείδησης; Επιτρέψτε μου να πιστεύω πως τέτοιες δραστηριότητες, οι οποίες προέρχονται από ζωντανές ομάδες και συλλόγους, δείχνουν απτά τα θετικά αποτελέσματα της ενότητας και της συνεργασίας. Καλλιεργούν την κοινωνικότητα και το ομαδικό πνεύμα.

Ο Σύλλογός μας, όπως ανέφερα πριν, έχει πίσω του μια ιστορία τριάντα χρόνων, επομένως πέτυχε τη συλλογικότητα σε μια μεγάλη χρονική διάρκεια, την ενότητα, πέρα από προσωπικές φιλοδοξίες και επιδιώξεις, πράγμα πολύ πιο  δύσκολο στον καλλιτεχνικό χώρο, όπου, εκ των πραγμάτων, η ατομικότητα προβάλλει με μεγαλύτερη ένταση.

Δεν είναι ανέφικτο λοιπόν!

Μπορούμε, σ’ όποιο χώρο κι αν βρισκόμαστε, να αγωνιζόμαστε και να επιδιώκουμε την ενότητα, τη συνεργασία μέσα από κοινούς στόχους.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .