Ομάδα Πρωτοβουλίας Χασιωτών – Θετικές προοπτικές ανοίγονται για την ένταξη χρηματοδότησης της μελέτης του αναρριχητικού κέντρου Χασίων

admin
admin
11 Νοεμβρίου 2015, 09:42

Με χαρά και ικανοποίηση  πληροφορηθήκαμε  ότι η Χασιώτισσα , στην καταγωγή , Βουλευτής  του Νομού μας  Παναγιώτα Δριτσέλη  είχε  συνάντηση εργασίας  με τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Γεράσιμο Ζαχαράτο  στον οποίο  έθεσε  ζητήματα που αφορούν  τον τοπικό τουρισμό  με ιδιαίτερη εστίαση στον  Μετεωρήτικο  τουρισμό και στην αναζήτηση νέων πεδίων τουριστικής δραστηριότητας. Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης  η κ. Βουλευτής  έθεσε  και το μείζον  για την περιοχή των Χασίων θέμα της αξιοποίησης  της επικαιροποιημένης  μελέτης για το Αναρριχητικό Κέντρο Χασίων.

Η άμεση ανταπόκριση της Βουλευτή  , μετά την ενημέρωση που είχε από την Ομάδα Πρωτοβουλίας  σε πρόσφατη  συνάντησή μας  αναφορικά με την προώθηση της μελέτης για το Αναρριχητικό Κέντρο Χασίων , δεν ικανοποίησε μόνο τα  μέλη της Δ.Ε και τα μέλη της Πρωτοβουλίας  μας αλλά και όλους τους Χασιώτες συνολικά  καθώς ο εκπρόσωπός τους  στην Εθνική Αντιπροσωπεία αφουγκράστηκε   την αγωνία  τους για την πρόοδο των    Χασίων .

Μετά τις εξελίξεις αυτές και τις θετικές προοπτικές που ανοίγονται  για την ένταξη χρηματοδότησης  της μελέτης , εάν και εφόσον  ο Δήμος  Καλαμπάκας  προβεί  στις αναγκαίες ενέργειες  προς την κατεύθυνση αυτή , αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια την κυρία Δριτσέλη για την άμεση ανταπόκρισή της στο συγκεκριμένο αίτημά μας .

Ταυτόχρονα  θα πρέπει να επισημάνουμε  ότι μετά το άνοιγμα της πόρτας για ένταξη χρηματοδότησης της μελέτης από την Βουλευτή , η ευθύνη  για το αν θα ενταχθεί , βρίσκεται  στα χέρια του Δήμου Καλαμπάκας και ιδιαίτερα στην  ευθύνη της  δημοτικής αρχής η οποία ευελπιστούμε πως θα προτάξει το έν λόγο έργο στο ΕΣΠΑ δεδομένης της ωριμότητάς του , της επιλεξιμότητάς του  και κυρίως της αναγκαιότητάς  του καθώς  η περιοχή των  Χασίων είναι η πλέον ζωντανή κοινωνικά και παραγωγικά περιοχή αλλά και η περιοχή με πλήθος συγκριτικών πλεονεκτημάτων που μπορούν αξιοποιούμενα να ανοίξουν νέους δρόμους στην ολοκληρωμένη  τοπική ανάπτυξη κάτι που θα συμβάλει στην οικονομική και κοινωνική ανάταξη της περιοχής  .

 

 Για την Ομάδα Πρωτοβουλίας Χασιωτών

                                                          Η Διοικούσα  Επιτροπή

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .