Ομάδα γυναικών Καλαμπάκας – Συγκεντρώνουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

admin
admin
19 Νοεμβρίου 2015, 09:11

Καλούμε τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας που ανησυχούν για το μέλλον των παιδιών τους να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες, απομονώνοντας το ρατσιστικό δηλητήριο που καλλιεργείται, τα φαινόμενα εκμετάλλευσης εις βάρος των ξεριζωμένων.

Η Ομάδα  Γυναικών  Καλαμπάκας  και οι σύλλογοι -μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) πανελλαδικά, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που κατατρεγμένοι από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη φτώχεια φτάνουν στην Ελλάδα.

Στην Καλαμπάκα:

Συγκεντρώνουμε: Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης 

κάθε Τετάρτη, Πέμπτη  4.00μ.μ. –7.00μ.μ.

Και Παρασκευή 10.00π.μ. 12.00π.μ. & 4.00μ.μ. – 7.00μ.μ.   

 

Διεύθυνση   

Οδός:  Ρόδου 12   (Έναντι Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας)

 

Συγκεντρώνουμε:

 

  • Είδη ρουχισμού για παιδιά και ενήλικες , αδιάβροχα, παπούτσια(σπορτέξ)
  • Συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας, γάλατα (σε κουτιά).
  • Μωρομάντιλα-πάνες, κονσέρβες εκτός χοιρινού.

 

Θα παραδοθούν στους  πρόσφυγες  στην «ΙΔΩΜΕΝΗ», από τους συλλόγους  και τις Ομάδες Θεσσαλίας  της ΟΓΕ,  την Κυριακή 13 Δεκέμβρη

 

Ανάμεσα στους πρόσφυγες βρίσκονται εκατοντάδες ασυνόδευτα παιδιά και έφηβοι, χιλιάδες γυναίκες, άλλες έγκυες, άλλες με τα μωρά στην αγκαλιά, αναζητούν ένα καλύτερο αύριο γι αυτές και τα παιδιά τους.

Καλούνται να επιβιώσουν κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, χωρίς μέτρα προστασίας και μέριμνας, τη στιγμή που διατρέχουν κίνδυνο για την ασφάλειά τους και από τα κυκλώματα δουλεμπορίας και σωματεμπορίας.

 

Οι ανύπαρκτες στοιχειώδης υποδομές στα σημεία εισόδου και εξόδου τους από τη χώρα (νησιά του Αιγαίου, Ειδομένη κα) κάνουν ανυπόφορες τις συνθήκες παραμονής τους, ιδιαίτερα για τις γυναίκες, τις εγκύους, τα βρέφη και τα παιδιά, οι οποίες αγωνιούν για να εξασφαλίσουν ένα κομμάτι ψωμί.

Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχουν, κλειστά ντους, τουαλέτες, μέσα ατομικής υγιεινής για την αξιοπρεπή διαβίωση και εξασφάλιση της ατομικής υγιεινής ιδιαίτερα των γυναικών, των βρεφών και των παιδιών, κατάλληλες υποδομές για τον ύπνο, το θηλασμό, τη φροντίδα των παιδιών.

Η υποκρισία της ΕΕ και των κυβερνήσεων, ανάμεσα σ’ αυτές και της Ελλάδας, περισσεύει!!

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σπρώχνονται στο δρόμο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης εξαιτίας της βάρβαρης  πολιτικής του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Αυτοί ευθύνονται για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, το Μάλι, για την εκμετάλλευση και την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Δικό τους δημιούργημα είναι οι «τζιχαντιστές».

Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο συμμετέχει ενεργά στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, αλλά και εναρμονίζεται πλήρως με την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ,. Προσπαθεί να διαχειριστεί το πρόβλημα των αυξημένων μεταναστευτικών ροών με αποσπασματικές και προσωρινές ενέργειες, αναντίστοιχες με τις ανάγκες των χιλιάδων οικογενειών προσφύγων και μεταναστών.

Τη στιγμή που συνεχίζεται το «μπαλάκι» των ευθυνών μεταξύ κεντρικής και τοπικής διοίκησης, είναι συγκινητική η αλληλεγγύη που δείχνουν οι γυναίκες, οικογένειες που προσφέρουν από το υστέρημά τους ότι μπορούν για τις άμεσες ανάγκες επιβίωσης των προσφύγων.

 

Κάθε προσφορά από το υστέρημα της λαϊκής οικογένειας,

είναι σημαντική!

Η Ομάδα Γυναικών, μέλος της ΟΓΕ, Καλαμπάκας

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .