Ολοκληρώνεται το Γεωλογικό Μουσείο Καστρακείου

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
4 Νοεμβρίου 2016, 18:47

Μετά από μια περίοδο καθυστερήσεων και διαμαρτυριών για την κατασκευή του Γεωλογικού Μουσείου Καστρακίου , το τελευταίο διάστημα τα πράγματα άλλαξαν και ο ρυθμός υλοποίησης του έργου είναι αξιόλογος.

Σήμερα δια του Ράδιο Σταγών ο Πρόεδρος Καστρακίου που παρακολουθεί τις εργασίες μίλησε για το έργο λέγοντας ότι το Μουσείο βρίσκεται στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο κος Γιάννης οι εργασίες εντός αυτού έχουν ολοκληρωθεί και αυτό που απομένει είναι ο αύλειος χώρος.

Ο κος Περικλής Γιάννης δήλωσε ενθουσιασμένος από την ομορφιά του εσωτερικού του Μουσείου , λέγοντας ότι πρόκειται για ένα στολίδι.

Πρόκειται πάντως για ένα ουσιαστικό έργο το οποίο θα δώσει  αξία στην περιοχή, θα ενδυναμώσει την τουριστική κίνηση και θα αυξήσει  το χρόνο παραμονής στην περιοχή. Το  διατηρητέο κτίριο, αποτελεί κόσμημα για την περιοχή και είναι συνυφασμένο με την ιστορία της. Η διάρκεια κατασκευής του έργου ήταν 24 μήνες, η χρηματοδότηση ήταν εξασφαλισμένη μέσω του ΕΣΠΑ.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ) στα πλαίσια χρηματοδότησης από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και υλοποιείται από την περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων – Διεύθυνση Τεχνικών Έργων.

Αντικείμενο του έργου ήταν η μετατροπή σε  Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών  του διώροφου παλαιού διδακτηρίου του Δημοτικού Σχολείου Καστρακίου, το οποίο έχει κριθεί διατηρητέο κτίριο με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, συνολικής επιφανείας 490 m2.

Όπως δείχνουν τα πράγματα μέχρι το τέλος του έτους πιθανώς θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια.

14947645_1025379527570783_7536264005892950970_n_dce

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .