Ολοκληρώνεται σήμερα η 2η Γιορτή μανιταριού που πραγματοποιείται τις ημέρες αυτές στην Καλαμπάκα

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
28 Αυγούστου 2016, 17:57

Η τεράστια επιτυχία της περσινής Γιορτής, αποτέλεσε  την αφετηρία για μια νέα σειρά εκδηλώσεων κατά τη διάρκειά της, ικανή να διασφαλίσει ακόμα μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και συμμετοχή.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ΔΩΡΕΑΝ (εξορμήσεις στο βουνό, καλλιτεχνικά δρώμενα, εκθέσεις, μαγειρική μανιταριών, μανιταροφαγία κ.α) και αποτελούν μία προσφορά του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών στους επισκέπτες και τους κατοίκους της περιοχής, ως ανταπόδοση της εμπιστοσύνης που του δείχνουν καθημερινά.

Βεβαίως πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα και η αμέριστη στήριξη της προσπάθειας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Καλαμπάκας, καθώς και τους επαγγελματίες της περιοχής χωρίς τη συμμετοχή των οποίων η πραγματοποίησή της θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Επίσης ιδιαίτερα σημαντική είναι η έμπρακτη συμπαράσταση των μανιταροφιλικών οργανώσεων, η εμπειρία και οι γνώσεις των οποίων, αποτελούν τον καταλύτη της επιτυχίας.

Το φετινό πρόγραμμα είναι πολύ πλουσιότερο από το περσινό και θα συνοδεύεται από γεγονότα, η εμβέλεια των οποίων θα υπερβαίνει κατά πολύ τα στενά όρια της περιοχής.

Το πρόγραμμα της Γιορτής που ολοκληρώνεται σήμερα , περιελάμβανε  συναυλίες, μανιταροεδέσματα, αναζήτηση μανιταριών, κυνήγι τρούφας, χορούς, θεατρικά δρώμενα, σεμινάρια και άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, που θα προσφέρουν στο επισκέπτη μια ολοκληρωμένη ψυχαγωγική και μορφωτική εμπειρία.

Οι μικροί φίλοι δε θα μείνουν παραπονεμένοι, καθώς σήμερα  Κυριακή 28 Αυγούστου, το πρωί τους περιμένουν καλλιτεχνικά εργαστήρια, όπου μπορούν να συμμετάσχουν, ελευθερώνοντας τη δημιουργικότητά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια της Γιορτής, συνεδρίασε η  ομάδα εργασία με σκοπό τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου για τη συλλογή άγριων μανιταριών. Η ομάδα αυτή θα προτείνει λύσεις για ένα κέραιο θέμα της μανιταροφιλικής κοινότητας με σκοπό να εξασφαλίσει τη νομιμότητα συλλογής μανιταριών στα ελληνικά δάση.

2 giorti manitarioy (8) 2 giorti manitarioy (6) 2 giorti manitarioy (7) 2 giorti manitarioy (9) 2 giorti manitarioy (4) 2 giorti manitarioy (3) 2 giorti manitarioy (2) 2 giorti manitarioy (1)

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .