Όχι στο άνοιγμα των Καταστημάτων τις Κυριακές από τον Εμπορικό Σύλλογο Καλαμπάκας

admin
admin
21 Ιουλίου 2014, 13:10

Αρνητικά πρόσκειται στο άνοιγμα των Καταστημάτων της Καλαμπάκας ο Εμπορικός Σύλλογος της Πόλης , αφού θεωρεί ότι το συγκεκριμένο μέτρο δεν έχει να προσφέρει τίποτα θετικό.
Έτσι όταν η Κυβέρνηση ανακοίνωσε πως το μέτρο των 7 Κυριακών που τα εμπορικά θα μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά , ο Σύλλογος Καλαμπάκας αντέδρασε αρνητικά.
Μιλώντας στην στήλη μας ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κος Μπάμπης Πετρόπουλος ανέφερε ότι έχουν ενημερωθεί οι πάντες πως το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα επιφέρει αύξηση των εσόδων των Επαγγελματιών.
Πάντως παρά την ενημέρωση που έγινε κάποιοι επαγγελματίες της Καλαμπάκας συντάχθηκαν με την Κυβέρνηση στο μέτρο των 7 Κυριακών ( μία εξ’ αυτών είναι η 20 Ιουλίου) και άνοιξαν τα καταστήματα κανονικά. Βέβαια ανοιχτά ήταν και τα καταστήματα μεγάλων αλυσίδων που δραστηριοποιούνται στην Πόλη της Καλαμπάκας.

52 Κυριακές
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Οικονομίας», ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, μετά το «όχι» του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στην προωθούμενη ρύθμιση που δίνει το δικαίωμα στις μικρές επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου να ανοίγουν αν θέλουν και τις 52 Κυριακές τον χρόνο, έστειλε στους δύο κυβερνητικούς εταίρους εναλλακτική πρόταση. Όπως αναφέρουν πηγές(πληροφορίες της εφημερίδας ¨έθνος¨), αυτή προβλέπει πως σε τουριστικές και παραθεριστικές περιοχές τα καταστήματα θα ανοίγουν ελεύθερα τις Κυριακές. Τα δύο κόμματα φέρονται, κατά τις πληροφορίες, να συμφωνούν με τη νέα πρόταση και προσθέτουν ακόμη πως γενικά για το ίδιο θέμα θα μπορούν να αποφασίζουν οι τοπικές κοινωνίες. Δηλαδή, οι περιφέρειες μαζί με τους επιμέρους εμπορικούς συλλόγους για το αν και ποιες Κυ¬ριακές, πέραν των επτά, θα μπορούν να ανοίγουν τα καταστήματα. Επιπλέον, τα τρία κόμματα συμφωνούν στο άλλο σκέλος της νομοθετικής πρότασης του υπουργείου, για το άνοιγμα όλων των καταστημάτων, ανεξαιρέτως μεγέθους και περιοχής, επτά Κυριακές ετησίως.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .