Ο Σύλλογος Διαφύλαξης και Ανάδειξης Αγιομετεωρίτικης Κληρονομιάς «ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΛΙΘΟΠΟΛΙΣ» έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα και πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
10 Ιανουαρίου 2016, 19:02

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διαφύλαξης και Ανάδειξης Αγιομετεωρίτικης Κληρονομιάς «ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΛΙΘΟΠΟΛΙΣ», τα μέλη και οι φίλοι  πραγματοποίησαν πριν λίγο  στην αίθουσα «ΝΙΤΣΑ ΛΙΑΠΗ» (1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας) , την κοπή της Βασιλόπιτας . ακολούθησε Γενική Συνέλευση με θέματα :

1.Απολογισμός πεπραγμένων παρελθόντος έτους

2.Προγραμματισμός δραστηριοτήτων του Συλλόγου για τη νέα χρονιά.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κος Καλύβας ανέφερε ότι : << Πέρασε σχεδόν ενάμιση χρόνος από την ημέρα που ιδρύθηκε ο Σύλλογός  μας. Μέσα σ΄ αυτό το χρονικό διάστημα πετύχαμε πολλά, άλλα  σίγουρα έχουμε πολύ δρόμο  ακόμα  να διανύσουμε για να πετύχουμε  περισσότερα στο προσεχές μέλλον ως προς την  εκπλήρωση των στόχων μας  .

Η παρουσία του Συλλόγου , οι δράσεις που αναπτύξαμε την χρονιά που πέρασε και πολύ περισσότερο τα αποτελέσματά τους , νομίζουμε δικαιώνουν  την πρωτοβουλία να ιδρύσουμε έναν φορέα που θα ασχοληθεί με την διαφύλαξη και ανάδειξη της Αγιομετεωρίτικης Κληρονομιάς αλλά και την υπεράσπιση  της Ελληνικής ταυτότητας, αναδεικνύοντας παράλληλα την ανάγκη να συνεχίσουμε την προσπάθεια και την χρονιά που ανέτειλε .

Και οφείλουμε να το κάνουμε αυτό ακριβώς γιατί οι νεοεποχίτικες στρατηγικές που έχουν ήδη ενεργοποιηθεί και ασκούνται στο πλαίσιο της παγκόσμιας διακυβέρνησης, επιτάσσουν αντίδραση και αντίσταση με όλα εκείνα  τα στοιχεία που σφυρηλατούν την Ελληνική συνείδηση. Δυστυχώς οι εθνικές κυβερνήσεις αποδεικνύονται  απρόθυμες να αντιδράσουν στις δόλιες και σκοτεινές επιδιώξεις της νέας τάξης πραγμάτων , που δεν είναι άλλες από την ισοπέδωση κάθε τί που διαμορφώνει υγιή κοινωνία και θεσμούς ,εθνική συνείδηση και πολιτισμική ταυτότητα, με απώτερο σκοπό  να δημιουργηθεί ο λεγόμενος παγκόσμιος πολίτης.

Σ΄ αυτήν την επιχειρούμενη προσπάθεια εξαφάνισης λαών, εθνών και πολιτισμών, αυτοί που αντιστέκονται είναι οι Πολιτιστικοί φορείς που χωρίς καμία υποστήριξη, χωρίς οικονομικές δυνατότητες αλλά μόνο με την πίστη στις πολιτιστικές αξίες, στην ιστορία και την παράδοση του τόπου μας, στις αξίες της Ορθοδοξίας , προσπαθούν  να κρατήσουν όρθια και ζώσα την εθνική μας συνείδηση .

Αυτοί οι  θύλακες  αντίστασης στην επιχειρούμενη  πολιτισμική και κοινωνική αλλοτρίωση οφείλουν και πρέπει να συνεχίσουν να αγωνίζονται. Σ΄ αυτόν τον «καλόν και δύσκολο αγώνα» ο Σύλλογος «ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΛΙΘΟΠΟΛΙΣ» δίνει και θα συνεχίσει να δίνει  δυναμικά το παρόν μαζί με όλους εσάς , τα μέλη και τους φίλους που τον στηρίζουν τόσο αποφασιστικά όπως δείχνει το ενδιαφέρον και η συμμετοχή στις δράσεις και πρωτοβουλίες που αναπτύσσουμε , αλλά και με τους άλλους φορείς >>.

Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σινάνης στον σύντομο χαιρετισμό του προέτρεψε για περισσότερη δουλειά και προσπάθεια για να αναδειχτεί ο τόπος και να πάει μπροστά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο π. Ευάγγελος Γκιουζέλης  ( ευλόγησε και την πίτα ) , ο Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Μ. Μετεώρου π. Αθανάσιος , ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Σινάνης , ο Επικεφαλής της Αντιπολιτεύσης κος Σακελλαρίου , ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κος Γιαννάκος , η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Μπαντέκα , ο επίτιμος Πρόεδρος της ΦΑΤΑ κος Μουστάκας , Πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων , μέλη και φίλοι του Συλλόγου.

lithopolis pita (4) lithopolis pita (5) lithopolis pita (7) lithopolis pita (6) lithopolis pita (3) lithopolis pita (2) lithopolis pita (1)
lithopolis pita (15) lithopolis pita (14) lithopolis pita (13) lithopolis pita (12) lithopolis pita (11) lithopolis pita (10) lithopolis pita (9) lithopolis pita (8) lithopolis pita (24)
lithopolis pita (22)
lithopolis pita (20) lithopolis pita (19) lithopolis pita (18) lithopolis pita (17) lithopolis pita (40) lithopolis pita (39) lithopolis pita (38) lithopolis pita (37) lithopolis pita (36) lithopolis pita (35) lithopolis pita (34) lithopolis pita (33) lithopolis pita (32) lithopolis pita (31) lithopolis pita (30) lithopolis pita (29) lithopolis pita (28) lithopolis pita (27)12511747_10208684552091626_578150514_n_DCE 12539922_10208684552131627_1929654372_n_DCE

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .