Ο ρώσος πρόεδρος Πούτιν στην Αθήνα : Υπάρχουν δυσκολίες, αλλά μπορούμε να συνεργαστούμε

admin
admin
27 Μαΐου 2016, 18:56

Με καθυστέρηση έφτασε στην Αθήνα το απόγευμα της Παρασκευής ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Τον ρώσο πρόεδρο υποδέχθηκε ο Πάνος Καμμένος, ενώ η επίσημη υποδοχή έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο της Ηρώδου Αττικού από τον Προκόπη Παυλόπουλο. Σε εξέλιξη η συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Ακολουθούν οι κοινές δηλώσεις.

Η επίσκεψη σας αυτή είναι το επιστέγασμα της ειλικρινούς, διαχρονικής συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των κρατών και των λαών μας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε πως η επίσκεψη αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη συγκυρία, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.
Η ορθοδοξία μπορεί να εμπνεύσει τους ηγέτες, δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος και χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική τη συνεργασία ΕΕ-Ρωσίας-ΗΠΑ για να δοθεί τέλος στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, από τη μεριά του, ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την πρόσκληση και σημείωσε πως η Ελλάδα είναι μία χώρα με την οποία έχουμε βαθιές, διαχρονικές και παραδοσιακές σχέσεις. Σημασία, προσέθεσε, έχουν οι κοινές μας ηθικές αξίες.

Αναφέρθηκε και στις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, θέμα που θα απασχολήσει τις επαφές του με την κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τις αφίξεις Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα. Μόνο τον Μάρτιο, είπε, οι αφίξεις είχαν άνοδο 523%, τόνισε.

Συνάντηση με Τσίπρα
Κατά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό ο ρώσος πρόεδρος παραδέχτηκε ότι υπάρχουν δυσκολίες στην ενεργειακή συνεργασία, ωστόσο υπάρχουν προοπτικές και σε άλλα πεδία συνεργασίας, όπως οι υποδομές, η υψηλή τεχνολογία και οι αμοιβαίες επενδύσεις.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων αποτελεί στρατηγική επιλογή, την οποία επιτάσσουν οι ιστορικά ισχυροί πολιτιστικοί δεσμοί όσο και οι δυνατότητες που ανοίγονται για την οικονομική σταθεροποίηση στην περιοχή.

Τονισε ακόμη ότι η επίσκεψη Πούτιν έρχεται σε μια στιγμή που η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και σταματά η αβεβαιότητα, ως εκ τούτου μπορεί να συμβάλει θετικά για την ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών σε ένα περιβάλλον σταθερότητας στην περιοχή.

Στις 18:30 θα του παρατεθεί γεύμα εργασίας (στο Μέγαρο Μαξίμου) και αφού υπογραφούν οι συμφωνίες για την ενέργεια και τις επενδύσεις (πιθανότητα για τα τρένα) θα ακολουθήσουν δηλώσεις των κκ. Πούτιν και Τσίπρα.

Στις 19:25 ο ρώσος πρόεδρος θα μεταβεί στο Βυζαντινό Μουσείο συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό.

Το βράδυ θα παραμείνει στην Αθήνα και συγκεκριμένα σε ξενοδοχείο στο Καβούρι, όπου από το πρωί της Πέμπτης έχουν αποκλειστεί ολόκληρες περιοχές από την Αστυνομία και από δυνάμεις ασφαλείας.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου

Το Σάββατο θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη και από εκεί στο Αγιο Όρος. Στην Ιερά Κοινότητα (η οποία έχει γίνει φρούριο από τα μέτρα ασφαλείας) θα παραμείνει περί τις πέντε ώρες.

Η επίσκεψη στο Αγιο Όρος θα αρχίσει με δοξολογία στις Καρυές και εν συνεχεία ο κ. Πούτιν θα επισκεφθεί τη Μονή του Αγίου Παντελεήμονος (ρωσικό μοναστήρι).
Newsroom ΔΟΛ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .