Ο ρόλος της Εκκλησίας στην εποχή της κρίσης !! Ανάγκη κατήχησης και αφύπνισης των ελλήνων

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
17 Σεπτεμβρίου 2016, 08:07

Παρατηρώντας και μελετώντας  ενδελεχέστερα τα όσα συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας , με την ένταση που αυτά έλαβαν μετά την παράδοση της χώρας  στο μηχανισμό  επιτήρησης , δεν μπορείς παρά να παραδεχθείς ότι ως  χώρα  και ως έθνος ,  εκόντες  άκοντες , γλιστράμε αργά και σταθερά  στο σύστημα της παγκοσμιοποίησης  χάνοντας όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που  σφυρηλατούν  την πολιτιστική  ταυτότητα και εθνική συνείδηση υπέρ της ταυτότητας του παγκόσμιου πολίτη που οικοδομείται .

Η συνταγή για την επίτευξή του  γνωστή : Δια του  καπιταλισμού  της καταστροφής (βλέπε NAOMI KLEIN « ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ») καταστρέφονται παραγωγή , οικονομία , κοινωνικές δομές , θεσμοί  όπως παιδεία , σχολείο , Εκκλησία αφελληνίζονται , αξίες και  ιδέες  ενοχοποιούνται , ότι μας συνδέει με τις ρίζες μας και την ιστορία μας (πίστη , Ορθοδοξία , παράδοση ) συκοφαντούνται , αλλοιώνονται και παραχαράσσονται  .  Πρόκειται  για  τη γνωστή  φιλοσοφία του μεγάλου γκουρού  της Σχολής του Σικάγου  Μίλτον Φρίντμαν,  ιδεολογικού καθοδηγητή του  κινήματος υπέρ του αχαλίνωτου Καπιταλισμού , στα μονοπάτια του οποίου κινείται και το δίκτυο των Μ.Κ.Ο  του Τζώρτζ  Σόρος , που επιδιώκει  κατάργηση κάθε ίχνους εθνικής οντότητας και ιστορίας των εθνών , κατάρριψη  των εθνικών συνόρων υπέρ της  δημιουργίας του παγκόσμιου χωριού  και του πολίτη –  υβρίδιο   κάτω από παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση .

Από την άποψη αυτή  διόλου δεν είναι τυχαίες  οι επεμβάσεις στην εκπαίδευση , ούτε οι αλλαγές του ρόλου του σχολείου που από ελληνικό – εθνοκεντρικό , μετατρέπεται σε υπερεθνικό – διαπολιτισμικό , ούτε τα ύπουλα χτυπήματα κατά της Εκκλησίας  και  των θεσμίων που αποτελούν  ανάχωμα ανάσχεσης  του οδοστρωτήρα  του καπιταλισμού της καταστροφής .

Η περίπτωση της , ούτως ειπείν , εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης  είναι εξόχως χαρακτηριστική και νομίζω βοηθά να αντιληφθούμε τα σχέδια και τις στρατηγικές που ξεδιπλώνονται  από πολιτικούς και κυβερνήσεις , άλλοτε ενσυνείδητα  , άλλοτε ασυνείδητα και άλλοτε από ιδεολογική εμμονή  , με τα αποτελέσματα όμως  να είναι εξ΄ ίσου οδυνηρά για την χώρα , το λαό και το έθνος . Το έθνος που θύει !!

Λέει ο Υπουργός Παιδείας :  «… προχωρούμε στην  αλλαγή  του μαθήματος των Θρησκευτικών , σε μια αντίληψη να μην είναι μάθημα ομολογιακό, κατηχητικό, αλλά μάθημα γνώσης των θρησκειών, βεβαίως της Ορθοδοξίας, αλλά και των άλλων θρησκευμάτων τα οποία περιβάλλουν τη χώρα μας ή ζούνε μέσα στη χώρα μας διάφοροι πιστοί…». Με άλλα λόγια, η Ελληνική Πολιτεία, παρά το γεγονός ότι κατά το Σύνταγμα (άρθρο 3) «Επικρατούσα στην Ελλάδα θρησκεία είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού», την εξισώνει με κάθε άλλη γνωστή θρησκεία και θα την διδάσκει, μέσα από ένα μάθημα γνώσης, τσουβαλιασμένη  με όλες τις άλλες θρησκείες λες και δεν απευθύνεται σε Ελληνάκια . Ο Έλληνας πλέον, από μικρό παιδί, επίσημα θα μαθαίνει ότι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού, που μαζί με την παράδοση και την ιστορία , συνυφαίνουν την πολιτιστική ταυτότητα και εθνική συνείδηση , είναι μια θρησκεία όπως όλες οι άλλες θρησκείες. Συνεπώς, για τα ελληνόπαιδα, δημιουργείται ένα κενό στο θέμα της κατήχησης, της κατάρτισής τους δηλαδή στα δόγματα της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού.  Οι Έλληνες ορθόδοξοι χριστιανοί χάνουν το δικαίωμα να διαπαιδαγωγούνται σύμφωνα με την πίστη τους καθώς η ορθόδοξη χριστιανική παιδεία στρεβλώνεται και κακοποιείται.

Οι εξελίξεις αυτές φέρνουν  στο προσκήνιο  την αναγκαιότητα κατήχησης  των Ελλήνων και ο κλήρος πέφτει στην Εκκλησία που πρέπει από Ποιμένουσα να ξαναγίνει  Εθναρχούσα  , όπως έγινε από τις 29 Μαΐου 1453 , όταν  άρχισε η «νύχτα δουλείας αιώνων» και  το Έθνος συνθλιβόταν  με αλλεπάλληλους αποδεκατισμούς, αδιάλειπτους πολέμους, βίαιες μετακινήσεις, οδυνηρές και αισχρές αιχμαλωσίες και άλλα αναρίθμητα δεινά , μέχρι να ξημερώσει η μέρα της αποτίναξης  του Οθωμανικού ζυγού και της λευτεριάς .

Σήμερα βέβαια δεν χρειάζεται να γίνουν  πόλεμοι καθώς η επίτευξη του στόχου της άλωσης  και της υποταγής  στην  μέγγενη της παγκοσμιοποίησης  γίνεται μέσω της οικονομίας και της τεχνολογίας  και του καταναλωτικού προτύπου ζωής  και είναι  , ομολογουμένως , αποτελεσματικότερος  των πολέμων .

Αν και  μας καλλιεργείται  η  ψευδαίσθηση ότι  έχουμε ελεύθερη συνείδηση  και βούληση εντούτοις βρισκόμαστε δυστυχώς σε  πνευματική και υπερκαταναλωτική αιχμαλωσία τρέχοντας την ζωή πάνω στις ράγες που οριοθετούν οι συγκεκριμένες εκφάνσεις  νομίζοντας πως αυτό είναι το νόημα της ζωής .

Αυτά πρέπει να ανατρέψει ο λόγος και ο ρόλος της Εκκλησίας  . Όπως με το Οκτωήχι και το Ψαλτήρι, με τον παπά και τον καλόγερο, το Γένος κρατήθηκε όρθιο , έτσι και σήμερα η Εκκλησία πρέπει να αναλάβει την κατήχηση των νεοελλήνων στα νάματα της Ορθόδοξης πίστης και  λατρείας  , στις αξίες  του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού , της παράδοσης και της ιστορίας του Ελληνικού  Έθνους  . Να κρατήσει  ζωντανή την εθνική συνείδηση ώστε να μην αφομοιωθούμε στο χωνευτήρι εθνών , λαών και πολιτισμών .  Και πρέπει να το κάνει πέρα από τις παραδοσιακές μεθόδους (αποστεωμένα κατηχητικά σχολεία ), χρησιμοποιώντας τα  σύγχρονα μέσα  που παρέχει η τεχνολογία  για να αγγίξει τις συνειδήσεις των νεοελλήνων .

Για να το πετύχει αυτό χρειάζονται να γίνουν πολλά και εντός της Εκκλησίας αλλάζοντας τρόπους , μεθόδους και μέσα  προσέγγισης !!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .