Ο Πλούτος της Θεσσαλικής Γης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων-Μουσείου Μανιταριών

29 Ιουλίου, 2015 21:45 Επιμέλεια: /

moyseio fisikis

Άλλη μια δραστηριότητα θα λάβει χώρα το πρώτο 15νθήμερο του Οκτώβρη στην Καλαμπάκα.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων-Μουσείο Μανιταριών στα πλαίσια των πρωτοβουλιών του για την ανάδειξη του φυσικού μας πλούτου, διοργανώνει έκθεση προϊόντων της θεσσαλικής γης.

Η φιλοσοφία του Μουσείου, επιβάλλει μία συνεχή προσπάθεια σύνδεσης της φυσικής μας κληρονομιάς, με τον αγώνα των παραγωγών να προωθήσουν τους καρπούς των κόπων τους, ιδιαίτερα σήμερα που οι συνθήκες είναι ασφυκτικές για όλους.

Δεν είναι όμως μόνον η οικονομική πλευρά της προσπάθειας. Μέσα απ” αυτήν την παρουσίαση, προβάλλεται η ανάγκη της στροφής σε αγνά φυσικά προϊόντα, που διασφαλίζουν μια υγιεινή διατροφή, με καταπληκτικές γεύσεις, χωρίς πρόσθετα και ουσίες, και προβάλλουν τη δυνατότητα της φύσης να παράγει εξαιρετικούς καρπούς, αρκεί να την προστατεύουμε.

Ταυτόχρονα, η δραστηριότητα αυτή, λαμβάνει χώρα για να δώσει τη δυνατότητα γνωριμίας, αφενός μεν των ξένων επισκεπτών με τα προϊόντα της ευρύτερης περιοχής, και αφετέρου των ντόπιων επισκεπτών προκειμένου να γνωρίσουν το μεγάλο πλούτο της περιφέρειάς τους, αλλά και το μεράκι εκείνων που τον μεταμορφώνουν και τον προσφέρουν μέσα σε εξαιρετικές συσκευασίες.

Μιλώντας στην στήλη μας ο Υπεύθυνος του Μουσείου κος Πάλλας Νικόλαος ανέφερε ότι μέχρι τώρα χιλιάδες είναι οι επισκέπτες που απολαμβάνουν τα εκθέματα του Μουσείου , προβάλλοντας και την πόλη.

Βέβαια το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια μικρή πτώση επισκεπτών ( κυρίως Ελλήνων ) λόγω της οικονομικής κατάστασης που βιώνει η χώρα μας αλλά και λόγω των Καλοκαιρινών διακοπών των σχολείων.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.