Ο περιφερειακός σύμβουλος Γεώργιος Τσίγκας στην ολομέλεια του νέου κεντρικού συμβουλίου υγείας

19 Φεβρουαρίου, 2016 11:08 Επιμέλεια: /

με τον υπουργο υγείας στο ΚεΣΥ

Συνεδρίασε η ολομέλεια του νέου  κεντρικού συμβουλίου υγείας  (Κε.Σ.Υ.) με θέμα την  εκλογή νέων οργάνων.

Στο νέο Κε.Σ.Υ. την ένωση περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) εκπροσωπούν η Ελένη Παναγιωτοπούλου, περ. σύμβουλος  περιφερείας  Πελοποννήσου και ο Γ.Τσίγκας.

Στην εναρκτήρια τοποθέτηση  τους τονίστηκαν  οι πάγιες θέσεις και απόψεις της ΕΝΠΕ για υγειονομική περίθαλψη  στους πολίτες.

  Στις συνθήκες της υφιστάμενης κρίσης ,η κατάρρευση της πραγματικής οικονομίας ,η ύφεση, η ανεργία, τα χρέη ,πλήττουν την υγεία και εμποδίζουν την προσπάθεια για ένα δίκτυ  ασφάλειας σε ευάλωτες ομάδες (γηρατειά, αναπηρία, ασθένεια, πρόνοια) .

   Η ανασυγκρότηση του υγειονομικού τομέα  αποτελεί ύψιστη  και άμεση ανάγκη .

   Η ανάγκη   Διεκδίκησης ενός  καλύτερου  συστήματος Υγείας για όλους είναι ένας αυτονόητος και σημαντικός στόχος.

Οι περιφέρειες  πρωτοστατούν  σε έναν δημόσιο διάλογο και καταθέτουν προτάσεις

Ζητάμε «κοινές  αποφάσεις » , όπου  ,λήπτες υπηρεσιών υγείας ,τοπική αυτοδιοίκηση , εργαζόμενοι στο χώρο υγείας και αρμόδιο υπουργείο συζητούν τις επιλογές και λαμβάνουν από κοινού τεκμηριωμένες αποφάσεις .

Αρχή μας  είναι «τίποτε για τους πολίτες χωρίς τους πολίτες».

Εμείς στη αυτοδιοίκηση αλλάζουμε τις πεποιθήσεις μας σχετικά με ποιος μπορεί να κάνει τι και ποιος είναι ικανός να το κάνει., έχουμε λόγο και συμμετοχή .

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.