Ο παλαιοκομματισμός καλά κρατεί !!!

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
16 Σεπτεμβρίου 2016, 07:58

Ως γνωστόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτό-πολιτογραφείται  μέγας μεταρρυθμιστής . Αυτό  βέβαια , αν και στο βαθμό που ισχύει , είναι θετικό  και για το εγχώριο πολιτικοκοινωνικό σύστημα και για την χώρα ασφαλώς , φτάνει βέβαια τα λόγια να έχουν στοιχειωδώς μια  αλληλουχία και μια συνέχεια και συνέπεια με τις πράξεις  σε πολιτικό επίπεδο , ειδικά όταν πίσω υπάρχει κυβερνητική ευθύνη κατά  την οποία  δεν  παρουσιάστηκαν  στοιχεία που να τεκμηριώνουν  μια ολοκληρωμένη μεταρρυθμιστική πρόταση . Γιατί  οι απολύσεις εργαζομένων που έκανε ως Υπουργός στην Κυβέρνηση Σαμαρά ο κ. Μητσοτάκης , δεν μπορούν να θεωρηθούν  μεταρρυθμιστικό μέτρο .

Αλλά ας έρθουμε  στο σήμερα . Αλήθεια , πόσο μεταρρυθμιστική  μπορεί να είναι  η εξαγγελία ότι επανερχόμενος  ο κ. Μητσοτάκης  και το κόμμα του , η Νέα Δημοκρατία , στην εξουσία , θα μειώσει κατά 30% τον ΕΜΦΙΑ , φόρο τον οποίο το ίδιο του το κόμμα , ως συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ , επινόησε και θεσμοθέτησε στο πλαίσιο του μνημονίου που συνυπέγραψε με τους δανειστές , χωρίς  μάλιστα να την συνοδεύει με πρόταση  άντλησης  1 με 1,5 δις ευρώ   ; Είναι ένα θέμα πράγματι !!!

Αλλά και από τις  επιλογές των άμεσων συνεργατών του , άμα τη εκλογή του ως προέδρου της Νέας Δημοκρατίας , δεν διαφαίνεται ισχυρή  μεταρρυθμιστική ομάδα , ούτε οι άλλες επιλογές του  , ούτε οι  θέσεις που αναπτύσσει ο κ. Μητσοτάκης  μπορούν να εξομοιωθούν με  σοβαρή μεταρρυθμιστική πρόταση . Μπορεί να το κάνει στο μέλλον . Ναι , μπορεί , αλλά μέχρι τότε αναμένουμε για να αντιληφθούμε ποιο ακριβώς μεταρρυθμιστικό  σχέδιο προτείνει για την χώρα .

Είναι φανερό  , και ο καθένας  το αντιλαμβάνεται  , ότι ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας  μελετώντας τις σφυγμομετρήσεις  και τις εισηγήσεις των  συνεργατών του επιχειρεί να κτίσει στα αδύνατα σημεία της Κυβέρνησης  (και η αλήθεια είναι ότι ο ΕΜΦΙΑ είναι ένα από τα αδύνατα σημεία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  και του κ. Τσίπρα) , προκειμένου να αποκομίσει πολιτικά οφέλη  μέσω της επικοινωνιακής στρατηγικής  που ξεδιπλώνει .

Λοιπόν , αυτό σαφώς  εξυπηρετεί  τον κ. Μητσοτάκη  στο πεδίο της μικροπολιτικής ,  αλλά  δεν συνδέεται με τις μεταρρυθμίσεις  που υπόσχεται ότι θα δρομολογήσει ως αυριανός Πρωθυπουργός . Στην πραγματικότητα αυτό που κάνει ο κ. Μητσοτάκης είναι να   ενδίδει στον γνωστό παλαιοκομματισμό στον οποίο στηρίζεται η λειτουργία του εγχώριου πολιτικού  συστήματος και τον οποίο πληρώνει η χώρα σήμερα καθώς για να μην χάσουν τα κόμματα εξουσίας την εξουσία μετέρχονται οτιδήποτε για να αποσπάσουν ψήφους ώστε να παραμείνουν στην εξουσία την οποία βεβαίως  διαχειρίζονται  όχι για να ορθοποδήσει η χώρα , αλλά για να εκπληρωθούν τα όποια μικροπολιτικά και μικροπολιτικά συμφέροντα .

Ο παλαιοκομματισμός καλά κρατεί !!! Και όποιοι νόμιζαν ότι πνέει τα λοίσθια μάλλον κάνουν λάθος . Ο παλαιοκομματισμός  ως συμπεριφορά και λειτουργία του εγχώριου πολιτικού συστήματος , είναι παρόν  και δυστυχώς καθορίζει  πολιτικές συμπεριφορές  πολιτικών ταγών  και πολιτικών οργανισμών !!!

Δυστυχώς  το πολιτικό προσωπικό της χώρας μοιάζει να µην έχει καταλάβει και να µην έχει διδαχθεί τίποτε καθώς παραμένει   προσηλωμένο στις ίδιες εκείνες συνήθειες και τακτικές που µας οδήγησαν στην ηθική, πολιτική και  οικονομική  χρεοκοπία. Εξακολουθεί να αναλύει και λειτουργεί µε την παλαιοκομματική  «λογική», τον  φανατισμό και τους  ξεπερασμένους  κανόνες του παρελθόντος . Η «καρέκλα» και το στενά νοούμενο  κομματικό συμφέρον  αλλά και το αντίστοιχο  του αρχηγού , είναι δυστυχώς και σήμερα  στο επίκεντρο κάθε σχεδιασμού , κάθε απόφασης και κάθε κίνησης των ηγετικών ομάδων  των πολιτικών παρατάξεων.

Όμως  η δεινή κατάσταση της χώρας απαιτεί και επιβάλλει την παρουσία πραγματικών μεταρρυθμιστών και όχι λάιτ  ή κατά το δοκούν μεταρρυθμιστών , στην πολιτική . Αλλά αυτό απαιτεί αλλαγή  . Αλλαγή που συνδέεται με αλλαγή νοοτροπίας  πολιτικής σκέψης και πολιτικής συμπεριφοράς . Απαιτεί  να μπουν στην πολιτική κονίστρα  νέες και υγιείς δυνάμεις  που θα αναμορφώσουν  το σημερινό αναξιόπιστο και ανίκανο  πολιτικό σύστημα και θα δημιουργήσουν συνθήκες μιας αναγεννητικής προσπάθειας σε όλα τα επίπεδα  για να σωθεί ή χώρα και να επιστρέψει , χωρίς να πουλήσει την ψυχή της  στις αγορές και στο σύστημα της παγκοσμιοποίησης  , στον δρόμο της  δημιουργίας  και της πραγματικής προόδου .  Αυτό το κράτος έχει σαπίσει από την ασυδοσία των κομμάτων η οποία υπάρχει λόγω της ανοχής , που εξελίσσεται σε συνενοχή,  των πολιτών , καθώς  παρά τα όσα συμβαίνουν εξακολουθούν να τα στηρίζουν και τα ψηφίζουν . Όταν καταρρεύσει όμως, θα παρασύρει ένοχους και αθώους αλλά τότε θα είναι αργά .

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .