Ο Μορμόλης απο την Μουσική Σχολή του Δήμου Καλαμπάκας

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
27 Ιουνίου 2015, 22:13

Οι Πολιτικές εξελίξεις στην Χώρα μας δεν εμπόδισε τους Καλαμπακιώτες   να πάνε στο Υπαίθριο Θέατρο Καλαμπάκας για να παρακολουθήσουν μιά υπέροχη μουσική εκδήλωση που διοργάνωσε η Μουσική Σχολή του Δήμου Καλαμπάκας.

Τα παιδιά τραγούδησαν , έπαιξαν μουσική και διασκέδασαν όλους όσους παρευρέθησαν.

Ο Μορμόλης

Ο Μορμόλης είναι θεατρικό έργο για παιδιά. Γράφτηκε από τον Γερμανό θεατρικό συγγραφέα Ράινερ Χάχφελντ το 1959. Στην Ελλάδα παίχτηκε 3 φορές από την Παιδική Σκηνή Ξένιας Καλογεροπούλου. Τη μετάφραση του έργου έκανε ο Παναγιώτης Σκούφης και τη μουσική έγραψε ο συνθέτης Γιάννης Σπανός και κυκλοφόρησε σε δίσκο.

Μα ποιος είναι ο Μορμόλης που έχει αναστατώσει όλη την πόλη και που λέει στα παιδιά τι να κάνουν; Ποιος είναι ο Μορμόλης που βρίσκεται παντού και πουθενά;

0 Ρίκι και η Μάντα, που περνούν τις διακοπές τους με τη θεία καιτο θείο τους, βρίσκουν ένα παλιό κουτί και το βαφτίζουνε Μορμόλη. Αυτός είναι ο καινούργιος τους φίλος, ο μυστικός τους σύμμαχος. 0 Μορμόλης λέει στους μεγάλους όλες τις αλήθειες που θέλουν αλλά δεν τολμούν να τους πουν οι μικροί. Και οι μεγάλοι, φυσικά, αναστατώνονται. Ποιος είναι αυτός ο αόρατος και πανταχού παρών Μορμόλης; Πώς θα τον εξολοθρεύσουν; Το κυνήγι του Μορμόλη φέρνει, όμως, στους μεγάλους μόνον απρόοπτα και κωμικά ατυχήματα. Γιατί ο Μορμόλης, με τη βοήθεια των παιδιών, ξε γλιστρά πάντοτε!

Η λύση είναι, όμως, απλή: για να κερδίσουν οι μεγάλοι το Μορμόλη, πρέπει πρώτα να τον αγαπήσουν, όπως πρέπει να μάθουν ν’ αγαπούνε τα παιδιά γι’ αυτό που είναι, γι’ αυτά που νιώθουν, γι’ αυτά που σκέφτονται, γι’ αυτά που γεννά η ζωηρή τους φαντασία.

Πρόκειται για ένα ρηξικέλευθο μουσικό – θεατρικό έργο που δεν έπαψε ποτέ να γοητεύει τα παιδιά και όσους αισθάνονται παιδιά. Μια παράσταση γεμάτη Μουσική, Τραγούδι, Θέατρο.

Μικροί τραγουδιστές και ηθοποιοί

Βακουφτσή Αθανασία, Βακουφτσή Σοφία ,Βάλλα Σοφία ,Βαλιαδώρος Γιώργος ,Βαλιαδώρου Φανή, Καμπόση Ελισάβετ, Καρκαλάκη Αντωνία, Κατσικά Νικολέτα ,Κατσικά Σμαράγδα ,Κατοίκου Ευτυχία, Κατσίκος Στέλιος , Κολοβός Χρήστος, Μέκρας Θανάσης,  Μέκρα Μυρτώ , Μπάρδα Ευαγγελία , Νάνη Ισαβέλλα,  Νταμπαλή Βέννια,  Νταμπαλή Στεφανία,  Παπαγεωργίου Ελισάβετ,  Παπαγεωργίου Θανάσης,  Παπαγεωργίου Ξένια , Τόλη Γωγώ, Τσίγκα Κατερίνα.

Έπαιξαν οι μουσικοί

Λιάνα Μήνια ,Ελένη Μαυρομάτη, Ζαχαρή Κωνσταντίνα ,Κώστας Δριτσέλης ,Μιχάλης Βλαχοδήμος ,Ζήσης Ρούστας, Μάκης Μαυραντζάς

Δ/νση Χορωδίας και επιμέλεια παρουσίασης: Όλγα Κουτσαλιάρη

Ενορχήστρωση τραγουδιών: Κώστας Δριτσέλης

Σκηνικά: Φώτης Τζίκας, Δημήτρης Μανώλης, Χρήστος Σιάπκας, Δημήτρης Μέκρας

DSC_5138_DCE DSC_5137_DCE DSC_5136_DCE DSC_5135_DCE DSC_5134_DCE DSC_5132_DCE DSC_5128_DCE DSC_5126_DCE DSC_5125_DCE DSC_5120_DCE DSC_5117_DCE DSC_5115_DCE DSC_5114_DCE DSC_5139_DCE DSC_5140_DCE DSC_5142_DCE DSC_5147_DCE DSC_5154_DCE DSC_5146_DCE DSC_5145_DCE DSC_5144_DCE DSC_5143_DCE

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .