Ο καθηγητής Γιάννης Δήμας Διδάσκει σε σεμινάριο στην Λίμνη Πλαστήρα

7 Οκτωβρίου, 2016 18:42 Επιμέλεια: /

untitled

Στην Λίμνη Πλαστήρα στο ξενοδοχείο ΚΑΖΑΡΜΑ για ένα τριήμερο 7-8-9 Οκτωβρίου, πραγματοποιείται ένα καλό σεμινάριο με αντικείμενο τον Ελληνικό παραδοσιακό χορό,  πανελλαδικά. Την διοργάνωση στηρίζει ο πολιτιστικός Σύλλογος ΜΕΝΕΛΑΪΣ και τιμητικά η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επίπεδο Χοροδιδασκάλων, όπου αξιόλογοι εισηγητές θα παρουσιάσουν από απλές λαογραφικές καταγραφές έως και επιστημονικές ερευνητικές εργασίες που αφορούν τον Ελληνικό παραδοσιακό σήμερα.

Θα παρευρεθούν χοροδιδάσκαλοι και μέλη πολιτιστικών συλλόγων σχεδόν απ” όλη την Ελλάδα, οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τα 120 άτομα.

Έχουν καλεστεί να παρουσιάσουν – διδάσκουν πέντε αξιόλογοι ερευνητές οι: Βασίλης Λάντζος, Επίκουρος Καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών, με ιδιαίτερη ενασχόληση την βόρεια Θράκη – Ανατολική Ρωμυλία. Ο Γιάννης Δήμας Πανεπιστημιακός Διδάσκων, Χορολογία ελληνισμού, ΣΕΦΑΑ-ΤΕΦΑΑ Τρικάλων του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με ιδιαίτερη ενασχόληση στους χορούς της κεντρικής Ελλάδας. Παύλος Λιτούδης έχει σπουδάσει μουσική και έκανε μεταπτυχιακό στο Παραδοσιακό χορό και ασχολείται με την περιοχή της Ανατολικής Ρωμυλίας. Ο Διονύσης Λουκάτος έχει χορευτική από τη Δόρα Στράτου και ασχοληθεί κυρίαρχα με τους χορούς της Κεφαλονιάς.

Ο συντοπίτης μας καθηγητής Γιάννης Δήμας θα διδάξει το θέμα:  Η Χορευτική ταυτότητα της Βλαχόφωνης Ρωμιοσύνης γενικά και ειδικά ο χορός στην παράδοση του Ασπροποτάμου.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.