Ο καπιταλισμός της καταστροφής εν δράση – Με 23% Φ.Π.Α στον τουρισμό στοχεύουν στην διάλυση της μόνης προσόδου της οικονομίας μας

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
26 Ιουνίου 2015, 08:02

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία  ότι οι  ευθύνες του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής  του για την διαχείριση  της διαπραγμάτευσης και  επίτευξης  συμφωνίας  , είναι  καταλυτική ,  καθώς για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται πως και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε  την πεπατημένη  των άλλων κυβερνήσεων μη  μπορώντας  να λειτουργήσει πατριωτικά . Έτσι υπέταξε το εθνικό συμφέρον στο  μικροκομματικό συμφέρον . Υπεράνω της πατρίδας και του έθνους , το κόμμα  , όπως σταθερά λειτουργεί  ο  μεταπολιτευτικός κύκλος .

Η στρατηγική ;

Να μην χαθούν οι κύριες δεξαμενές ψήφων  που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία  .

Είναι μια από τις  βασικές στρεβλώσεις   στην λειτουργία του  εγχώριου  πολιτικού συστήματος που ευθύνεται για την σημερινή   αδιέξοδη κατάσταση της χώρας η οποία δυστυχώς υιοθετείται  και  ενισχύεται από την πλειοψηφία  των Ελλήνων πολιτών που αφελώς πιστεύουν ότι η σωτηρία της χώρας δεν είναι δικό μας θέμα αλλά υποχρέωση των εταίρων μας .

Επιπροσθέτως για τον σημερινό Πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του  η απειρία διαπραγμάτευσης , η άγνοια του διεθνούς στάτους , η υποτίμηση της κυριαρχίας που ασκεί η αγορά  στο Ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα , η έλλειψη ολοκληρωμένης πρότασης δημοσιονομικής εξυγίανσης  και σχεδίου οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας με αιχμή την ανάπτυξη και μια σειρά άλλων αδυναμιών και στρεβλώσεων συνετέλεσαν στο να «χορεύει» η χώρα στους ρυθμούς των δανειστών  και όχι οι δανειστές στους δικούς  μας ρυθμούς όπως έλεγε προεκλογικά ο κ. Τσίπρας .

Ωστόσο από την σκλήρυνση της στάσης των δανειστών  ως προς τα μέτρα  που προτείνουν να περιλαμβάνει  η νέα συμφωνία ,  αποδεικνύεται περίτρανα ότι το παγκόσμιο σύστημα εργάζεται μεθοδικότητα στην εφαρμογή  της στρατηγικής του καπιταλισμού της καταστροφής   στο πλαίσιο του δόγματος του σοκ !!!

Σοκ και δέος ,  για να δεχθούμε τα πάντα  στη νέα συμφωνία , και καταστροφή ότι παραγωγικού απέμεινε ακόμα στην οικονομία που δημιουργεί  προσόδους  όπως είναι ο τουρισμός  που με 23%  Φ.Π.Α , όπως προτείνουν οι δανειστές  ,ασφαλώς   θα υποστεί ισχυρό  πλήγμα   η οικονομία .

Για να  κατανοήσουμε  γιατί  συμβαίνει  αυτό δεν έχουμε παρά να μελετήσουμε το βιβλίο της Νάομι Κλάιν «ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ» όπου περιγράφεται η στρατηγική των παγκοσμιωτών  να διαλύουν οικονομίες και  να καταστρέφουν χώρες  εντάσσοντάς τα  στο σύστημα  των χωρών όπου εφαρμόζεται ο ανόθευτος καπιταλισμός  της σχολής του Σικάγου και του ιδρυτή του ιδεολογικού  κινήματος του αχαλίνωτου  (ανόθευτου) καπιταλισμού Μίλτον Φρίνταμαν  κατά τον οποίο μόνο οι Ένοπλες Δυνάμεις, και τα σώματα ασφαλείας, πρέπει να είναι κρατικά, όλα τα άλλα δηλαδή παιδεία, υγεία, ΔΕΚΟ, ορυκτός πλούτος, κ.λ.π. ,  πρέπει να είναι στην ιδιωτική πρωτοβουλία, δηλαδή το κράτος να μην έχει περιουσία, και όλα τα κέρδη να είναι στα χέρια ιδιωτών της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Τη δωρεάν παιδεία και υγεία, τη θεωρεί μια άδικη παρέμβαση στην αγορά. Δηλαδή όποιος δεν έχει χρήμα να θεραπευθεί, πρέπει να πεθάνει, όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ.

Οι οικονομικές αυτές θεωρίες της Σχολής του Σικάγου, όπως εφαρμόστηκαν σε πολλές χώρες,(Χιλή, Αργεντινή, Βραζιλία)  , κατέληξαν στην οικονομική καταστροφή των χωρών αυτών και αποτελούν προάγγελο  των όσων μας περιμένουν .

Αυτές  τις θεωρίες εφαρμόζουν σήμερα  τα «ανθρωπάκια» που βλέπουμε  να κυκλοφορούν στα γραφεία της γραφειοκρατίας  των  Βρυξελλών   και είναι οικονομολόγοι- λογιστές  των παγκοσμιοτών  που εφαρμόζουν  τις μεθόδους της Σχολής του Σικάγου, με γραπτές εντολές άνωθεν.

Ο Αρμαγεδδών  εισπρακτικών μέτρων , έχει σκοπό να προκαλέσει Σόκ και Δέος στο λαό, ώστε να μη αντιδράσει μπροστά στην επικείμενη πτώχευση και στα δεινά που την συνοδεύουν  αποδεχόμενος αδιαμαρτύρητα την συμφωνία  με τους δανειστές  παραδίδοντας  τα πάντα στον οικονομικό κατακτητή και  δημιουργώντας  πράσινες ζώνες για τη πράσινη ενέργεια των Γερμανών.

Ο Τζώρτζ Όργουελ έγραφε : «Θα σας στύψουμε μέχρι να αδειάσετε, και μετά θα σας ξαναγεμίσουμε με τα συμφέροντά μας».

Ακριβώς αυτό εφαρμόζουν τώρα στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα έγινε πειραματόζωο της Παγκοσμιοποίησης  και δυστυχώς εμείς με την συμπεριφορά  μας τους δίνουμε χέρι βοηθείας  να εφαρμόσουν τα σχέδιά  τους .

Πρόκειται για τραγικότητα ιστορικής σημασίας με την χώρα και τον λαό να βρίσκονται μέσα στο δόκανο και να μην μπορούν να ξεφύγουν   απ΄ αυτό  γιατί  δεν έχουμε  την τόλμη να βάλουμε πλάτη να σώσουμε τη χώρα !!!

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .