Ο κ. Κώστας Σκρέκας, σχετικά με τη διάταξη που προωθεί η Κυβέρνηση σε άσχετο νομοσχέδιο και με την οποία οικόπεδα μετατρέπονται σε χωράφια

13 Ιουλίου, 2016 19:34 Επιμέλεια: /

Σκρεκας

Ο  Υπεύθυνος του Τομέα  Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής, βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας, σχετικά με τη διάταξη που προωθεί η Κυβέρνηση σε άσχετο νομοσχέδιο και με την οποία οικόπεδα μετατρέπονται σε χωράφια, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κρύβοντας, ως συνήθως, μια επικίνδυνη διάταξη σε ένα άσχετο νομοσχέδιο – αυτή τη φορά στο σχετικό με τους υδρογονάνθρακες – αποφάσισε να χαρακτηρίσει, μέσα σε μια νύχτα, ως μη οικοδομήσιμα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης σε όλη την Ελλάδα. Δεν επιχειρεί να βάλει κανόνες, αλλά σπέρνει την καταστροφή στον πληθυσμό των αγροτικών περιοχών.

 

Οικόπεδα σε περιοχές όπως η Κρήτη, η Θεσσαλία ή ο Νομός Σερρών, μετατρέπονται πρακτικά σε ‘’χωράφια’’ μηδενικής εμπορικής αξίας, αφού – με ελάχιστες εξαιρέσεις – θα απαγορεύεται να κτίσει ή να διατηρεί κανείς σε αυτά οτιδήποτε. Σπίτια, βιοτεχνίες, ακόμα και μονάδες μεταποίησης του γεωργικού προϊόντος.

 

Αν ισχύσει αυτό, χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες θα δουν ξαφνικά την επένδυσή τους να χάνεται. Προφανώς, δεν θα αναγκαστούν να καλλιεργήσουν τη γη τους – αν μπορούσαν θα το είχαν ήδη κάνει – αλλά να την πουλήσουν όσο – όσο ή να τη δουν να ρημάζει αναξιοποίητη.

 

Με μία καταστροφική διάταξη, η Κυβέρνηση χτυπάει ακόμα περισσότερο τη μεσαία τάξη και, ταυτόχρονα, δίνει τη χαριστική βολή στην οικοδομή, δηλαδή στον κλάδο που έχει πληγεί περισσότερο από την κρίση. Και όλα αυτά, χωρίς να προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στη γεωργία μας. Το αντίθετο.

 

Την προσκαλούμε στον κόσμο της λογικής και της υπενθυμίζουμε, με απλά λόγια, ότι:

 

Η γεωργία δεν έχει ανάγκη από διαταγές, αλλά από πραγματικά ευνοϊκό περιβάλλον.

 

Η ιδιοκτησία – και ιδίως η μικρή και η μεσαία – δεν πρέπει να τιμωρείται, αλλά να υποστηρίζεται για να αποδώσει καρπούς για το κοινωνικό σύνολο.

 

Και, τελικά, η ανάπτυξη ποτέ δεν έρχεται ως αποτέλεσμα απαγορεύσεων, αλλά κινήτρων. Ας το καταλάβουν, επιτέλους, οι κύριοι της Κυβέρνησης και ας αφήσουν τις επικίνδυνες ιδεοληψίες».

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.