Ο Ηλίας Βλαχογιάννης για την διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη

admin
admin
21 Ιανουαρίου 2020, 07:41

Η διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη και κυρίως τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ αυτής, όπως καταγράφηκαν στο κοινό ανακοινωθέν, ελπίζω να ΑΦΥΠΝΙΣΟΥΝ όλους εκείνους, εντός και εκτός της χώρας, που πιστεύουν ότι η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και η συμπαράταξη των Ευρωπαίων εταίρων και συμμάχων, αποτελεί από ΜΟΝΗ της ΙΚΑΝΗ ΣΥΝΘΗΚΗ προάσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων….
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά, είδαμε χώρες να ΑΓΝΟΟΥΝ την εταιρική μας σχέση και να ΕΥΝΟΟΥΝ την Τουρκία, για στενά δικά τους συμφέροντα….
Ιδιαίτερα η στάση ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ και δευτερεύοντως ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ , πρέπει να μας προβληματίσουν σοβαρά…. Και δε μιλάω για τη ΡΩΣΙΑ του «Ορθόδοξου» ΠΟΥΤΙΝ , που η σχέση του με την Τουρκία, προσομοιάζει με «εγκάρδια συνεννόηση»,άλλων εποχών…..
Η ΤΟΥΡΚΙΑ του ΕΡΝΤΟΓΑΝ , τα παίζει ΟΛΑ για ΟΛΑ …. Νομίζει ότι τώρα είναι η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ γι αυτήν στιγμή, να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα, σ αυτά που θεωρεί «διαφορές» με την Ελλάδα.
Η χώρα μας πρέπει ΤΑΧΙΣΤΑ να τρέξει τα εν εξελίξει εξοπλιστικά προγράμματα, ξεπερνώντας ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ αγκυλώσεις και ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ μεμψιμοιριες…
Και παράλληλα να ασκήσει μια πιο ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ εξωτερική πολιτική, ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΕΝΗ ξεκάθαρα μ εκείνες τις δυνάμεις που τα συμφέροντα τους, ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ με τα δικά μας.
Είναι πολύ παρήγορο ό,τι οι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΆΜΕΙΣ της χώρας , ιδιαίτερα τα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ κόμματα, δείχνουν να ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ως προς τον ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ της ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ μας πολιτικής και τις ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ μας….
Προφανώς και δεν ΠΡΕΠΕΙ να ΑΝΗΣΥΧΕΙ ο Ελληνικός λαός.
Θα πρέπει όμως να ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ καλύτερα….. Για να μη νοιώθει ότι οι θυσίες του για την Εθνική μας Άμυνα, δεν είναι ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ προτεραιότητα και ΜΠΟΡΟΥΝ να ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ …

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .