Ο Ιερέας της Διάβας – Μια ήσυχη και πνευματική μορφή

22 Νοεμβρίου, 2016 16:00 Επιμέλεια: /

untitled-1

Παραφράζοντας τους λόγους του Αποστόλου Παύλου, τολμώ να ομολογήσω πως «τοιοῦτος γάρ ἡμῖν ἔπρεπεν ερεύς». Και στην περιγραφή που δίνει ο θείος Παύλος στην προς Εβραίους Επιστολή, στους λόγους αυτούς συναντάς τον δικό μας κληρικό της πανέμορφης νύμφης Διάβας, τον π. Φώτιο Βούρλα.

Λένε πως ο Θεός ευλογεί τους ήσυχους ανθρώπους, τους ταπεινούς και αρχοντικούς στην ψυχή. Έχω την αθεράπευτη αίσθηση πως ο π. Φώτιος είναι ένας τέτοιος κληρικός. Αν γράψω πολλά αλλά όμορφα και αληθή, θα προσκρούσω στην ταπεινότητα του. Δεν διστάζω όμως να ομολογήσω αυτό που ο ευγενής και καλόψυχος κόσμος της Διάβας πιστεύει. Ότι δηλαδή ο παπα Φώτης είναι η ψυχή του χωριού. Ήσυχος, πράος, άκακος, πιστός, διακριτικός, προσηνής, αγαθός. Συγκεντρώνει αρετές. Και οι αρετές αυτές δεν παρέμειναν άκαρπες σαν σπόρο στα χέρια του, αλλά έπεσαν στη γη του Χριστού και καλλιεργήθηκαν.

Η Διάβα μας αγαπάει τον παπα Φώτη που εδώ και χρόνια στολίζει με όμορφη διακονία το χωριό μας και ως δρόσος Αερμών θυμιατίζει προσευχητικές αγωνίες στις ψυχές των ανθρώπων που διψάνε για Χριστό. Άνθρωπος που ιδιαίτερα τα περασμένα χρόνια με τη βοήθεια των ΑΦΩΝ Βλαχογιάννη προσέφεραν όλοι μαζί πάρα πολλά στο χωριό με τον καλλωπισμό και την αναμόρφωση των ιερών ναών.

Το ευλογημένο αυτό χωριό σήμερα έχει πέντε εκκλησίες. Τον άγιο Δημήτριο, τον άγιο Παντελεήμονα, τον άγιο Αθανάσιο (κοιμητήριο), την αγία Παρασκευή (κατασκευή με κόπους των ΑΦΩΝ Βλαχογιάννη και εγκαίνια επί Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Αλεξίου – 27 Ιουλίου 1987) και τον άγιο Γεώργιο (στο δρόμο προς την Κορομηλιά). Ο παπα Φώτης ανάμεσα στα όμορφα και μελιτώδη χαρίσματα με τα οποία τον ευεργέτησε ο Θεός, ιερουργεί με συναίσθηση των τελουμένων, ευλάβεια και απόλυτη αφοσίωση στο ιερό θυσιαστήριο.

Ευχή όλων εμάς των Διαβιτών είναι ο εν Τριάδι Θεός να του δίνει υγεία και δύναμη για να διακονεί το χωριό μας για πολλά έτη. Η μορφή του είναι αγαπητή. Χαιρόμαστε και είμαστε περήφανοι για την ταπεινότητα του.

Η.Φ.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.