Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες στο Ράδιο Σταγών

13 Απριλίου, 2016 11:46 Επιμέλεια: /

giorgos-dedes_DCE

Στο Ράδιο Σταγών μίλησε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών κος Δέδες και αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν την περιοχή αλλά και γενικότερα την Χώρα μας.

Για την χρηματοδότηση της Γέφυρας Διάβας ο κος Δέδες ανέφερε ότι το κονδύλι είναι πλέον εξασφαλισμένο από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και δεν χρειάζεται να  κλείσει η συμφωνία με τους θεσμούς για να χρηματοδοτηθεί το έργο. Είπε ότι είναι θέμα γραφειοκρατικό πλέον και κοντά στο Πάσχα τα χρήματα ( 4,7 εκατομμύρια ) θα μεταφερθούν σε λογαριασμό της Περιφέρειας όπου και το έργο θα δημοπρατηθεί.

Ο κος Δέδες μίλησε και την ολοκλήρωση του Ε-65 και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το έργο , κυρίως στο κομμάτι Τρίκαλα – Εγνατία. Είπε ότι υπάρχουν δύο χαράξει από Μουργάνι έως την Εγνατία αλλά η συμφερότερη είναι αυτή  που συνδέεται πιο Ανατολικά.  Το προϋπολογιζόμενο κόστος ξεπερνάει τα 400 εκατομμύρια ευρώ και αυτά τα χρήματα είναι δύσκολο να βρεθούν από Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις. Έτσι γίνεται προσπάθεια να εξευρεθούν πόροι από ιδιωτικές επενδύσεις ή την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων.

Ο κος Δέδες μίλησε και την αναβάθμιση της Σιδηροδρομικής Γραμμής Παλαιοφάρσαλα – Καλαμπάκα , ενώ απέφυγε να σχολιάσει την κατάσταση του έργου της Μεσοχώρας.

Για το Προσφυγικό θεωρεί ότι είναι πρόβλημα Ευρωπαϊκό και όχι μόνο Ελληνικό και δήλωση ότι η Ελλάδα κάνει ότι μπορεί , με λίγους πόρους , να ανταπεξέλθει στο μεγάλο αυτό ζήτημα.

Μίλησε και για το Φορολογικό – Ασφαλιστικό και την πρόθεση της Κυβέρνησης να ψηφίσει το Νομοσχέδιο πριν κλείσει η συμφωνία με τους Θεσμούς , ενώ για την περίπτωση πρόωρων εκλογών απάντησε : << …υπάρχει κανείς που σήμερα θέλει να πάει η χώρα σε εκλογές  ;).

 

 

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.