Ο Γενικός διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης στην Καλαμπάκα και Καστράκι – Επιθεώρησαν την πορεία των εκτελούμενων από την Περιφέρεια έργων – Συνάντηση με Δήμαρχο και πρόεδρο Καστρακίου

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
15 Ιουνίου 2016, 22:50

Στην Καλαμπάκα και στο Καστράκι βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης  Βασίλης Αναγνωστόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας  Κωνσταντίνος Μέγας  , συνοδευόμενοι από υπηρεσιακούς παράγοντες , προκειμένου να παρακολουθήσουν  και να σχηματίσουν γνώμη για την πρόοδο των  εργασιών στα  εκτελούμενα  από την Περιφέρεια Θεσσαλίας έργα .

Στο πλαίσιο της εν λόγω επίσκεψης συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Χρήστο Σινάνη και τον πρόεδρο του Καστρακίου Περικλή Γιάννη , με τον οποίο μάλιστα διατηρούν στενή προσωπική φιλία , και μετά από μια ενημέρωση που είχαν από τον Δήμαρχο βρέθηκαν στο Καστράκι επισκεπτόμενοι το παλιό δημοτικό σχολείο όπου  ως γνωστόν εκτελούνται εργασίες αποκατάστασής του  με την προοπτική να φιλοξενήσει το γεωλογικό μουσείο.

Το εν λόγω έργο μαζί με την ψηφιακή απεικόνιση των Μετεώρων (κτήριο που προορίζονταν  για μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού) προβλέπεται να παραδοθούν στον δήμο Καλαμπάκας  και να ενταχθούν σε λειτουργία  συμβάλλοντας στην τουριστική αλλά και γενικότερη ανάπτυξη  της περιοχής μέχρι το τέλος του χρόνου .

Σύμφωνα με την παρουσίαση που έκαναν τόσο ο δήμαρχος , όσο και ο πρόεδρος Καστρακίου η πρόοδος των εργασιών θεωρείται ικανοποιητική  χωρίς να λείπουν και προβλήματα τα οποία εντοπίστηκαν και δρομολογήθηκαν  λύσεις .

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Περικλής Γιάννης τους πήγε στις παλιές αποθήκες του Αγροτικού Συνεταιρισμού που πρόσφατα μεταβιβάστηκαν  στην τοπική  κοινότητα Καστρακίου  όπου τους ανέπτυξε το αίτημά του να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα αποκατάστασης – αναπαλαίωσης  και διαμόρφωσης του εσωτερικού  χώρου προκειμένου , όπως τόνισε χαρακτηριστικά , να διαμορφωθεί μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και φυσικά το γραφεία της Κοινότητας  . Την εν λόγω πρόταση του προέδρου υιοθέτησαν τόσο ο δήμαρχος , όσο και οι υπόλοιποι .

Να σημειωθεί επίσης ότι οι εν λόγω  παράγοντες της Περιφέρειας επισκέφθηκαν και  τον υπό διαμόρφωση  χώρο όπου θα λειτουργήσει το  κέντρο παροχής τουριστικών πληροφοριών του Δήμου με τον δήμαρχο να ενημερώνει για τους στόχους και τις πολιτικές που θα  ασκηθούν  μέσα από αυτό το κέντρο , πάντα με σκοπό την τουριστική προβολή και οργάνωση του τοπικού τουριστικού προϊόντος  μιλώντας για την ανάγκη συνεργασίας και δικτύωσης τόσο με την Περιφέρεια , όσο και με τον νέο τουριστικό φορέα που δημιούργησαν οι δήμοι του Νομού Τρικάλων .

Η επίσκεψη φυσικά έκλεισε με γεύμα εργασίας στην Διάβα όπου παρακάθισαν ο Δήμαρχος Χρήστος  Σινάνης , ο Πρόεδρος Καστρακίου Περικλής Γιάννης , ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γιώργος Γιαννάκος και ο Αντιδήμαρχος Κώστας Ράντος .

Σύμφωνα με πληροφορίες μας στο γεύμα ο δήμαρχος παρουσίασε σειρά προτάσεων για  δρομολόγηση έργων που ολοκληρούμενα μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την τουριστική και γενικότερη ανάπτυξη  της περιοχής  .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .