Ο Γάβρος προετοιμάζεται για την γιορτή της Παναγιάς – Σειρά θρησκευτικών και λαϊκών εκδηλώσεων

12 Αυγούστου, 2015 08:02 Επιμέλεια: /

gayros kalibas 3_DCE

Δεν υπάρχει περίπτωση, όπου κι αν σας βγάλει ο δρόμος σας  τον Δεκαπενταύγουστο, να μην βρείτε μιαν εκκλησιά που γιορτάζει την Παναγιά της με θρησκευτική κατάνυξη αλλά και με  γνήσιο ελληνικό πανηγύρι , κοινή τράπεζα , ανταμώματα  , χορούς και τραγούδια της δημοτικής μας μουσικής παράδοσης .

Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Γάβρος , το όμορφο χωριό των Χασίων , που πανηγυρίζει καθώς ο ενοριακός ναός είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου .

Στο πλαίσιο των  θρησκευτικών ακολουθιών το βράδυ της παραμονής του δεκαπενταύγουστου θα τελεστεί ο Μέγας εσπερινός με την απόδοση των εγκωμίων   στην Παναγία και την καθιερωμένη αρτοκλασία .

Ανήμερα της μεγάλης Θεομητορικής εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία του υψώματος , ένα τοπικό έθιμο που τηρείται πιστά , και θα ακολουθήσει κοινή τράπεζα με παραδοσιακό φαγητό  μαγειρεμένο σε καζάνι .

Το βράδυ  , στην πλατεία   του χωριού πραγματοποιείται  το πανηγύρι που  λαμβάνει χαρακτηριστικά  Καλοκαιρινού  ανταμώματος των απανταχού Γαβροβιτών  και οργανώνει ο Μορφωτικός Σύλλογος Γάβρου «Ο ΒΡΑΧΟΣ» όπου θα εμφανιστούν χορευτικά τμήματα του Συλλόγου ενώ ο γνωστός καλλιτέχνης Παναγ. Ζωσιμάς υπόσχεται ένα ανεπανάληπτο   γλέντι που θα κρατήσει   μέχρι πρωίας .

Όσοι λοιπόν , θέλει να γνωρίσει ένα μοναδικό τόπο , την Χασιώτικη φιλοξενία και   παράδοση  μπορεί να πάει στον Γάβρο .

gayros kalibas 2_DCE gayros kalibas 1_DCE

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.