Ο επιτυχημένος θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων (Κ.Α.Μ.) επεκτείνεται και στο νομό Τρικάλων

admin
admin
25 Μαΐου 2016, 17:31

Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα μεταβαίνει, σε προγραμματισμένο χρόνο, σε απομακρυσμένες κυρίως περιοχές και παρέχει επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες

Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο «ΑΕΤΟΣ» για την Αστυνόμευση – Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων

Ο επιτυχημένος θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων (Κ.Α.Μ.) επεκτείνεται και στο νομό Τρικάλων, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» για την Αστυνόμευση – Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων.

Σήμερα (25-05-2016) το πρωί στα Τρίκαλα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την παρουσίαση της επέκτασης του θεσμού της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (Κ.Α.Μ.) στο νομό.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Υποστράτηγος κ. Δημήτριος Κοτσιάφτης, ανέφερε κατά την ομιλία του, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εκπόνησε το Επιχειρησιακό Σχέδιο «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» για την Αστυνόμευση – Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων.

Στο πλαίσιο αυτού του επιχειρησιακού σχεδίου εντάσσεται ο θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων, συμπληρώνοντας τις υπόλοιπες εμφανείς αστυνομικές δράσεις και υλοποιώντας τον κεντρικό στρατηγικό στόχο της Ελληνικής Αστυνομίας που είναι: ¨Αστυνομία κοντά στον πολίτη¨.

Επιδίωξη όλων μας είναι οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες να συμβάλλουν αποφασιστικά τόσο στην αναγκαία ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας σε μικρούς και απομακρυσμένους, από τα μεγάλα αστικά κέντρα, οικισμούς, όσο και στην περαιτέρω ανάπτυξη μιας φιλικής και ανθρώπινης προσέγγισης των πολιτών, σε καθημερινή βάση.

Με την παρουσία των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στις δυσπρόσιτες περιοχές, όπου διαβιούν κυρίως ηλικιωμένα άτομα, των οποίων η μετάβαση στα αστικά κέντρα παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες, διευκολύνεται στο μέγιστο βαθμό η εξυπηρέτηση των αναγκών τους, ενισχύεται ακόμη περισσότερο το αίσθημα ασφάλειάς τους και ελαχιστοποιούνται τυχόν δυσάρεστα φαινόμενα, όπως η εξαπάτηση ή η διάπραξη άλλων αδικημάτων σε βάρος τους.

Ο συγκεκριμένος θεσμός αποτελεί ήδη μια επιτυχημένη αστυνομική δράση, αφού από τον Απρίλιο του 2015 υλοποιήθηκε, αρχικά με πιλοτικό χαρακτήρα σε τέσσερις νομούς της χώρας και έκτοτε συνεχίζει να επεκτείνεται, έπειτα από τα πολύ θετικά αποτελέσματα της λειτουργίας του.

Ο θεσμός της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας έχει ως αποστολή:

την αμεσότερη διεκπεραίωση ζητημάτων, καθημερινού χαρακτήρα,
την καταγραφή και διεκπεραίωση ιδιαίτερων προβλημάτων στην περιοχή δραστηριοποίησής του,
την άμεση παροχή αστυνομικών υπηρεσιών στους πολίτες,
την ανάπτυξη σχέσεων επικοινωνίας και συνεργασίας και την παροχή πληροφοριών, οδηγιών, συμβουλών κ.λπ. στους πολίτες,
τον εντοπισμό προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας και των παραγόντων που τα προκαλούν,
την αντιμετώπιση παράνομων δραστηριοτήτων ή θεμάτων που τυγχάνουν αστυνομικής διερεύνησης και τέλος
τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, στο πλαίσιο της ενιαίας και συνολικής πολιτικής αστυνόμευσης, την οποία εφαρμόζουν οι σύγχρονες Ευρωπαϊκές Αστυνομίες.
Απώτερος σκοπός της λειτουργίας αυτού του σύγχρονου μοντέλου αστυνομικής διαχείρισης τοπικών θεμάτων και προβλημάτων – μεσαίου επιπέδου – που χρήζουν άμεσης διαχείρισης ή επίλυσης, είναι η ενσωμάτωση των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στις τοπικές κοινωνίες των περιοχών δραστηριοποίησής τους.

Για τη λειτουργία της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας, η Διεύθυνση Αστυνομίας Τρικάλων, διαθέτει ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα, τύπου VAN, το οποίο

astynomia kin (3) astynomia kin (2) astynomia kin (4) astynomia kin (5) astynomia kin (6) astynomia kin (7) astynomia kin (8)

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .