Ο εκλογικός νόμος μας έλλειπε !!

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
11 Ιουνίου 2016, 08:10

Είναι τραγικό στην χώρα που γεννήθηκε  η Δημοκρατία , να αναζητείται ακόμα  τρόπος   αυθεντικής αποτύπωσης της λαϊκής  βούλησης  σε επίπεδο αντιπροσώπευσής της στο εθνικό κοινοβούλιο  . Από καταβολής Ελληνικού κράτους οι πολιτικές δυνάμεις  κοιτάνε να νομοθετήσουν όχι βάση του εθνικού συμφέροντος  και του Δημοκρατικού πολιτεύματος  , αλλά  βάση τι υπηρετεί αρτιότερα και αποτελεσματικότερα τις προσωπικές και κομματικές πολιτικές σκοπιμότητες . Τούτη δω η συμπεριφορά , έχουσα  ως επίκεντρο την νομή και διανομή της εξουσίας και την λαφυραγώγησή της , αποτελεί μια μεγάλη  πληγή του πολιτικού συστήματος οδηγώντας την  μεν πολιτική και τα θέσμιά της σε αναξιοπιστία και ανυποληψία , την δε Δημοκρατία  και την χώρα σε  κρίση και αδιέξοδα .

«…Η κυβέρνηση εργάζεται για να τεθεί τώρα το θέμα του εκλογικού νόμου και αν είναι δυνατόν να επιλυθεί εντός του καλοκαιριού…», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης . Τι σημαίνει αυτό ;  Επανάληψη  της  γνωστής συμπεριφοράς των πολιτικών κομμάτων που θυμούνται τον εκλογικό νόμο  όταν αντιλαμβάνονται ότι  χάνουν την δεδηλωμένη . Τότε  με νομοθετικά  τερατουργήματα  (βλέπε τριφασικό εκλογικό σύστημα  1956) , με πομφόλυγες και με επικλήσεις στην Δημοκρατία  προσπαθούν να αλλοιώσουν την λαϊκή βούληση κάνοντας την μειοψηφία στο λαό , πλειοψηφία στη βουλή . Η περίπτωση  του ‘56  , όπου η ΕΡΕ λαμβάνοντας  26.000 ψήφους λιγότερες από την Δημοκρατική Ένωση, σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση καταλαμβάνοντας  165 έδρες, δηλαδή το 55% επί του συνόλου των εδρών, κατορθώνοντας να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, είναι ενδεικτική .

Είναι αδιανόητο να πιστέψει κανένας  ότι μπορεί κάποιοι να σκέπτονται με την λογική του ’56 , ωστόσο όμως όποια νομοθετική πρωτοβουλία  περί εκλογικού σήμερα  , πέραν του ότι  δεν αποτελεί απαύγασμα ομόθυμης  βούλησης  των πολιτικών κομμάτων , στοιχείο πολιτικά απαραίτητο  για την αξιοπιστία του νομοθετήματος , αλλά μάλλον ως προσπάθεια αλλοίωσης της λαϊκής έκφρασης εκλαμβάνεται , φαντάζει ως πολυτέλεια έμπροσθεν των προβλημάτων και των προκλήσεων που έχει η χώρα .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .