Ο εκλογικός νόμος μας έλλειπε !!

11 Ιουνίου, 2016 08:10 Επιμέλεια: /

ekloges2

Είναι τραγικό στην χώρα που γεννήθηκε  η Δημοκρατία , να αναζητείται ακόμα  τρόπος   αυθεντικής αποτύπωσης της λαϊκής  βούλησης  σε επίπεδο αντιπροσώπευσής της στο εθνικό κοινοβούλιο  . Από καταβολής Ελληνικού κράτους οι πολιτικές δυνάμεις  κοιτάνε να νομοθετήσουν όχι βάση του εθνικού συμφέροντος  και του Δημοκρατικού πολιτεύματος  , αλλά  βάση τι υπηρετεί αρτιότερα και αποτελεσματικότερα τις προσωπικές και κομματικές πολιτικές σκοπιμότητες . Τούτη δω η συμπεριφορά , έχουσα  ως επίκεντρο την νομή και διανομή της εξουσίας και την λαφυραγώγησή της , αποτελεί μια μεγάλη  πληγή του πολιτικού συστήματος οδηγώντας την  μεν πολιτική και τα θέσμιά της σε αναξιοπιστία και ανυποληψία , την δε Δημοκρατία  και την χώρα σε  κρίση και αδιέξοδα .

«…Η κυβέρνηση εργάζεται για να τεθεί τώρα το θέμα του εκλογικού νόμου και αν είναι δυνατόν να επιλυθεί εντός του καλοκαιριού…», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης . Τι σημαίνει αυτό ;  Επανάληψη  της  γνωστής συμπεριφοράς των πολιτικών κομμάτων που θυμούνται τον εκλογικό νόμο  όταν αντιλαμβάνονται ότι  χάνουν την δεδηλωμένη . Τότε  με νομοθετικά  τερατουργήματα  (βλέπε τριφασικό εκλογικό σύστημα  1956) , με πομφόλυγες και με επικλήσεις στην Δημοκρατία  προσπαθούν να αλλοιώσουν την λαϊκή βούληση κάνοντας την μειοψηφία στο λαό , πλειοψηφία στη βουλή . Η περίπτωση  του ‘56  , όπου η ΕΡΕ λαμβάνοντας  26.000 ψήφους λιγότερες από την Δημοκρατική Ένωση, σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση καταλαμβάνοντας  165 έδρες, δηλαδή το 55% επί του συνόλου των εδρών, κατορθώνοντας να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, είναι ενδεικτική .

Είναι αδιανόητο να πιστέψει κανένας  ότι μπορεί κάποιοι να σκέπτονται με την λογική του ’56 , ωστόσο όμως όποια νομοθετική πρωτοβουλία  περί εκλογικού σήμερα  , πέραν του ότι  δεν αποτελεί απαύγασμα ομόθυμης  βούλησης  των πολιτικών κομμάτων , στοιχείο πολιτικά απαραίτητο  για την αξιοπιστία του νομοθετήματος , αλλά μάλλον ως προσπάθεια αλλοίωσης της λαϊκής έκφρασης εκλαμβάνεται , φαντάζει ως πολυτέλεια έμπροσθεν των προβλημάτων και των προκλήσεων που έχει η χώρα .

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.