Ο Χρήστος Λιάπης μίλησε για τα δικαιώματα των παιδιών σε έναν κόσμο ενηλίκων σε κρίση

22 Νοεμβρίου, 2016 18:31 Επιμέλεια: /

dsd_8308_dce

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας η ομιλία – παρουσίαση με θέμα «Τα δικαιώματα των παιδιών σε έναν κόσμο ενηλίκων σε κρίση».

Κεντρικός ομιλητής ο Ψυχίατρος και Διδάκτορας του Παν/μίου Αθηνών Δρ.Χρίστος Χ. Λιάπης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα  κατά της Παιδικής Κακοποίησης και την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του παιδιού.

Ο κόσμος έδωσε το παρών στην αίθουσα της βιβλιοθήκης παρακολουθώντας τον κ. Λιάπη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Λίγα λόγια

Η 19η Νοεμβρίου έχει ανακηρυχθεί Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης του Παιδιού. Η συγκεκριμένη ημερομηνία συνοδεύει την 20η Νοεμβρίου η οποία είναι Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού όπως αυτά ορίζονται από την διεθνή σύμβαση του Ο.Η.Ε.

Οι βασικές αρχές της σύμβασης περιλαμβάνουν Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής. Η Ελλάδα επικύρωσε την σύμβαση στις 2 Δεκεμβρίου του 1992 (Ν.2101/92).

Ο όρος «Κακοποίηση/Παραμέληση του Παιδιού» αναγνωρίστηκε ως αυτοτελές φαινόμενο μόλις στα μέσα του 20ου αιώνα, παρά το γεγονός ότι το φαινόμενο εκμετάλλευσης και κακομεταχείρισης των παιδιών περιγράφεται στην παγκόσμια ιστορία από τους μυθολογικούς ακόμη χρόνους, τόσο από τους γονείς τους όσο και από την ίδια την κοινωνία.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.