Ο Χρήστος Κτενάς καταγγέλλει τον Δήμο Καλαμπάκας για εγκατάλειψη φιλοξενούμενων αδέσποτων σκυλιών

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
6 Ιουνίου 2017, 13:31

Μια σοβαρή καταγγελία έκανε σήμερα το πρωί δια του Ράδιο Σταγών ο Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου η ¨Στέγη ¨ Χρήστος Κτενάς.

Ο κος Κτενάς είναι ο άνθρωπος που έχει περισυλλέξει περισσότερα από 100 αδέσποτα σκυλιά και τα φιλοξενεί σε δικό του χώρο( του συλλόγου )  στην Καλαμπάκα. Από την άλλη ο Δήμος που είναι και αρμόδιος για τα αδέσποτα , έχει αναλάβει την σίτιση αλλά και την φαρμακευτική  περίθαλψη ( πράγμα που όπως ο ίδιος καταγγέλλει είναι ελλιπής )  των ζώων αυτών.

Οι σχέσεις όμως του Προέδρου με τον Δήμο Καλαμπάκας κατά καιρούς περνάει διάφορες φάσεις και δη καλές ή κακές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται κενά στην διαχείριση των συγκεκριμένων ζώων , με απρόβλεπτες συνέπειες.

Αυτό έγινε και το περασμένο πενθήμερο , όταν ο κος Κτενάς παρέδωσε στον Δήμο Καλαμπάκας την διαχείριση 15 σκυλιών που φιλοξενούνται σε Δημοτικές εγκαταστάσεις.

Ο κος Κτενάς κατήγγειλε ότι πέντε ημέρες ο Δήμος άφησε τα συγκεκριμένα ζώα χωρίς τροφή και νερό , με αποτέλεσμα να απειλούνται με αφυδάτωση ή και θάνατο.

Αν ο ίδιος δε μεριμνούσε ώστε τα ζώα να τραφούν και να ποτιστούν , η κατάσταση αυτών θα ήταν δύσκολη αφού ο Δήμος τα εγκατέλειψε .

Ερωτώμενος ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας κος Παπαναστασίου ανέφερε ότι ο ίδιος είχε δώσει εντολή για περίθαλψη των ζώων αλλά δεν μπορεί να γνωρίζει αν αυτό έγινε και στην πράξη ( λόγω του ότι υπήρχε τριήμερο αργιών ) .

Πρόκειται για μια σοβαρή καταγγελία που αν όντως ευσταθεί τίθενται διάφορα ερωτηματικά για την ασφάλεια αλλά και την επιβίωση των συγκεκριμένων ζώων.

Πάντως ο κος Κτενάς είναι στην διάθεση οιανδήποτε υπηρεσίας  ( Αστυνομία , Δικαιοσύνη κ.λ.π. ), για να δώσει περισσότερα στοιχεία περί των γεγονότων.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .