Ο Χρήστος Κουτσονάσιος για την Παγκόσμια ημέρα του Περιβάλλον

4 Ιουνίου, 2015 13:07 Επιμέλεια: /

pagosmia_mera_perivalontos

Το μέλλον του πλανήτη μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την προστασία του περι-βάλλοντος. Αυτό πλέον έγινε κατανοητό από όλους τους ειδικούς φορείς οι οποίοι με τη σειρά τους καθιέρωσαν θεσμικά την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος για να προβλημα-τίσουν και να δραστηριοποιήσουν τις κοινωνίες.
Η προστασία των δασών και της βιοποικιλότητας, η αειφορική διαχείριση των φυσικών πόρων, η άνευ εξαιρέσεων εφαρμογή των νόμων για τους παραβάτες καθώς και η αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπινων δραστηριοτήτων με το φυσικό περιβάλλον, αποτελούν μερικές από τις βασικές αρχές που οφείλουμε να ακολουθούμε.
Εδώ όμως πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη ότι άνθρωπος και περιβάλλον είναι έννοιες αλληλένδετες, άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους. Ο άνθρωπος επηρεάζετε από τις συνθήκες του περιβάλλοντος αφού σ’ αυτό το πλαίσιο προσαρμόζει όσο μπορεί τη ζωή του και με αυτόν τον τρόπο επεμβαίνει και ο ίδιος στο χώρο, εκτρέφοντας ή καλλιεργώντας είδη, αποψιλώνοντας εκτάσεις κ.τ.λ. προκαλώντας ή περιορίζοντας τις αλλαγές.
Ως εκ τούτου, ο σχεδιασμός της διαχείρισης και της προστασίας θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη και την ανθρώπινη δραστηριότητα όπου αυτή ασκείται με ήπιες κυρίως μορφές στις περισσότερες των περιπτώσεων στην περιοχή μας. Σε πολλές περιπτώσεις αυτή η ήπια ανθρώπινη δραστηριότητα είναι συνυφασμένη και με την βιοποικιλότητα της περιοχής.
Οι δασικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και στην περιοχή των Τρικάλων ειδικότερα, έχουν καταφέρει να διατηρούν τα δασικά οικοσυστήματα και ιδίως τα δάση που διαχειρίζονται σε πολύ καλό επίπεδο.
Αποτελεί στόχο και υποχρέωση των αρμοδίων φορέων των υπηρεσιών, αλλά και των ανθρώπων που έχουν ασχοληθεί και έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην προστασία και διαχείριση του περιβάλλοντος, η συνεχής προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και ιδιαίτερα των νέων με κάθε τρόπο για την σημαντικότητα της διατήρησης, της αειφορίας των δασικών οικοσυστημάτων και του περιβάλλοντος. Έτσι ώστε να γίνει κατανοητός ο αντίκτυπος που έχουν στην ποιότητα ζωής όλων μας.

Τρίκαλα 05 – 06 – 2015

Ο
Δ/ντής Δασών
Χρήστος Κουτσονάσιος
Δασολόγος με β’βαθμό

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.