«Ο χορός των τρούλων»

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
14 Σεπτεμβρίου 2015, 08:27

Πλήθος προσκυνητών παραβρέθηκαν τόσο την Κυριακή το απόγευμα στην Ακολουθία του Μέγα Εσπερινού , όσο και στην πανηγυρική Θεία λειτουργία το πρωί της Δευτέρας , στο Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού Δολιανών το οποίο ως γνωστόν πανηγύριζε καθώς το καθολικό  του  είναι αφιερωμένο στην Παγκόσμια ύψωση του Τιμίου  Σταυρού .

Πρόκειται για ένα  σπάνιο  αρχιτεκτόνημα που λόγω των πολλών τρούλων έλαβε το χαρακτηρισμό  το μοναστήρι  με τον «χορό των τρούλων»   και αποτελεί  την Ακρόπολη του Ασπροποτάμου  και της ευρύτερης περιοχής !!!

Παρόν στις λατρευτικές ακολουθίες που τελέστηκαν ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης  , ο Αντιδήμαρχος  Χρ. Παπαγεωργίου , ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Σακελλαρίου ,   ο Περιφ. Σύμβουλος  Γιάν. Μπουτίνας  , Πρόεδροι κοινοτήτων  Απροποτάμου  , η  διευθύντρια  της  Εφορίας Αρχαιοτήτων   Κρυσταλία  Ματζανά  , ο Δασάρχης  Καλαμπάκας Χρ. Πίσιας  και φυσικά πολλοί κάτοικοι των χωριών της περιοχής . Μαζί  τους το  Δ.Σ ,  μέλη και φίλοι του Συλλόγου «ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΛΙΘΟΠΟΛΙΣ» !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .