Ο Χορευτικός Όμιλος «ΜΕΤΕΩΡΑ» ταξιδεύει και χορεύει στην Αλόννησο

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
10 Ιουλίου 2017, 19:56

Στην Αλόννησο βρίσκεται   και χορεύει αυτές τις ημέρες ο Χορευτικός Όμιλος «ΜΕΤΕΩΡΑ» Δήμου Καλαμπάκας .

Ξεχωριστή τιμή αποτελεί για τον Χορευτικό Όμιλο «ΜΕΤΕΩΡΑ» Δήμου Καλαμπάκας η πρόσκληση να συμμετάσχει σε ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην Αλόννησο .

Στο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που οργανώνει ο Δήμος Αλοννήσου συμμετέχουν 26 συγκροτήματα από την Θράκη μέχρι και την Κρήτη.

Η αντιπροσωπευτική ομάδα της Καλαμπάκας ετοιμάστηκε όπως πάντα κατάλληλα απ’ τον καθηγητή χορών και πανεπιστημιακό δάσκαλο κ. Γιάννη Δήμα με πρώτο στόχο να παρουσιαστεί σωστά η πολιτισμική μουσικοχορευτική ταυτότητα της περιοχής μας και με δεύτερο στόχο η προβολή του τόπου ευρύτερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χορευτικός Όμιλος «ΜΕΤΕΩΡΑ» συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία είχε δεχθεί άλλη μία πρόταση συμμετοχής σε ανάλογες εκδηλώσεις και σε άλλες περιοχές .

Ο Χορευτικός Όμιλος «ΜΕΤΕΩΡΑ» Δήμου Καλαμπάκας από το 1987 μέχρι σήμερα έχει 28 χρόνια αξιόλογης: παρουσίας! δράσης! προσφοράς! δημιουργίας!.

Υπάρχουν παράπονα

Ένα τέτοιο Φεστιβάλ είχε προταθεί από τον Χορευτικό όμιλο «ΜΕΤΕΩΡΑ» Δήμου Καλαμπάκας , να γίνει στην περιοχή.

Μέχρι τώρα όμως οι Δημοτικές Αρχές δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόταση αυτή , προφασιζόμενες το οικονομικό.

Υπάρχουν όμως και άλλα παράπονα του ομίλου προς την Δημοτική Αρχή αφού δεν τους στηρίζει οικονομικά σ’ αυτές τις συμμετοχές ( όπως τώρα στην Αλόννησο ) και όλα τα έξοδα επιβαρύνουν τους ίδιους τους χορευτές. Και αυτό όταν όλα αυτά γίνονται για προβολή της περιοχής ανά την Ελλάδα και όχι μόνο.

Χωρίς αμοιβή όμως είναι και ο χοροδιδάσκαλος Γιάννης Δήμας που από φέτος δεν πληρώνεται από τον Δήμο , παρ’  ότι προσφέρει πολλά.

Πάντως ο κος Δήμας μιλώντας στην στήλη μας ανέφερε ότι ο Δήμος Καλαμπάκας είναι σε πολύ καλύτερη θέση από άλλους Δήμους στην διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .